Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ζαχαράκη: Γίνεται συζήτηση για χρήση μάσκας στα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2169)
Βρείτε μας

Το εάν θα γίνει χρήση μάσκας στα σχολεία θα αποφασιστεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας στα σχολεία δεν απέκλεισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η κα Ζαχαράκη, μιλώντας στον Realfm, δήλωσε, ακόμη, ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει συζήτηση για τεστ στα σχολεία.

«Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τεστ στα σχολεία, αυτό για το οποίο έχει γίνει συζήτηση είναι η χρήση της μάσκας, αυτό όμως περιμένουμε να μας το υποδείξει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων» δήλωσε.

Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε, επίσης, η υφυπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο προετοιμάζεται για όλα.

«Το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. Αυτή τη στιγμή τα δύο επικρατέστερα είναι είτε η κανονική λειτουργία, δηλαδή οι τάξεις των σχολείων όπως τις ξέραμε με αυξημένα προφανώς μέτρα, τα οποία θα οριστούν από την ειδική επιτροπή είτε εκ περιτροπής, το οποίο είχαμε δοκιμάσει» ανέφερε.

Πρόσθεσε οι συζητήσεις με τους ειδικούς συνεχίζονται και σε εξέλιξη είναι και η αποτίμηση των δεδομένων. Ως εκ τούτου, όπως είπε, η απόφαση θα ληφθεί μερικές ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.

«Αναμένουμε μερικές ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία για να μας πουν με βεβαιότητα ποια είναι η πιο ασφαλής μέθοδος» δήλωσε η κα Ζαχαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...