Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την υποχρεωτική στράτευση στα 18

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Απαντήσεις σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά και την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε -κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης Τύπου του στη Θεσσαλονίκη- πως η στρατιωτική θητεία «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των δώδεκα μηνών», ενώ αναφέρθηκε και στην πιθανότητα υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. 

Στάθηκε στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό και επεσήμανε: «Εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα με ψηφιακές και πιστοποιημένες δεξιότητες για να μην αισθάνονται πως είναι χαμένος χρόνος».

Όσον αφορά στο ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το ζήτημα θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ και την Κύπρο».

«Είναι θέμα που συζητάω, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για οριστικές ανακοινώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η νέα «κλοπή» των 7,5 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας δείχνει το «έγκλημα» που έγινε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας

  02.10.2024 | 15:56 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος | email: andreopoulos@pronews.gr Η επιστροφή των τραπεζών σε εθνικό-ελληνικό έλεγχο είναι εκ ...