Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος: Ρίψη χημικών κατά τη διάρκεια έντασης στη διαμαρτυρία προσφύγων ...


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (69)
Βρείτε μας
Ένταση ξέσπασε στη Λέσβο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ρίψεις χημικών και μία τραυματία.
Τεταμένο είναι το κλίμα που επικρατεί στη Λέσβο, όπου πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνταν στη δομή της Μόριας, πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο Καρά Τεπέ. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξε ένταση
Παραμένει, ακόμη, άγνωστο το τι πυροδότησε την ένταση με μερικές πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, να αναφέρουν πως κάποιος πέταξε μία πέτρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών για περίπου πέντε με επτά λεπτά.
Μία γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έντασης και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή της.
Στην περιοχή έχουν σταλεί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και μία της ομάδας ΟΠΚΕ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν έρευνες στη γύρω περιοχή ψάχνοντας συγκεκριμένα άτομα, τα οποία φέρεται να ξεκίνησαν την ένταση.
Επί τρίτη ημέρα, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στη Μόρια, η οποία καταστράφθηκε ολοσχερώς από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη δομή, παραμένουν στο δρόμο. 
Χθες, Παρασκευή, στήθηκε ένας αυτοσχέδιος καταυλισμός στο Καρά Τεπέ, με τις τοπικές Αρχές να λένε στο Sputnik, ωστόσο, πως πρόκειται για κάτι προσωρινό και δεν θα επιτρέψουν να χρονίσει το ζήτημα, όπως έγινε με τη Μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες

  ΛΙΒΑΝΟΣ PODCAST ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΓΑΖΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI ΕΛΛΑΔΑ 04.10.24 07:10 efsy...