Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Στοίχημα να περάσουμε στην άλλη όχθη του ορμητικού ποταμού


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (45)
0 01
Βρείτε μας

Τις πρώτες του δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποψινή «διαφορετική», όπως είπε, ομιλία του, ενώ τόνισε πως στοίχημα είναι να περάσουμε στην άλλη όχθη του ορμητικού ποταμού όπου βρισκόμαστε.

«Διαφορετική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ομιλία που θα απευθύνει απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Στις πρώτες του δηλώσεις από την πόλη, όπου μετέβη το βράδυ της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε πως «είμαστε στο μέσο ενός ορμητικού ποταμού. Στοίχημα να περάσουμε στην άλλη όχθη». 

O πρωθυπουργός έφτασε στη ΔΕΘ λίγο μετά τις 10:00, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης voria.gr, ενώ απουσίαζαν οι δημοσιογράφοι – πλην ορισμένων της ΕΡΤ – λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ομιλίας του, τονίζοντας πως «θα μιλήσουμε για πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη, η κοινωνία ζητά σταθερότητα και ασφάλεια και το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση». 

Ακόμη, συμπλήρωσε: «Όσο εστιασμένοι είμαστε να απαλύνουμε τις συνέπειες από την πανδημία βραχυπρόθεσμα, τόσο εστιασμένοι είμαστε και στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να μπουν σε τροχιά ώστε να επιστρέψει η χώρα στην εμβληματική ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως ο κορονοϊός μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum, που πραγματοποιείται φέτος λόγω της ακύρωσης της ΔΕΘ.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μία δέσμη μέτρων για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και μία μεσοπρόθεσμων μέτρων με φοροαπαλλαγές.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στα μέτρα θα συμπεριληφθούν μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ. Το ακριβές ύψος αυτών θα προσδιοριστεί από τον κ. Μητσοτάκη.  

Ακόμη, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, η οποία θα βασίζεται στο εξής τρίπτυχο: εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση στρατιωτικού προσωπικού και ενίσχυση ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Το πρωί και συγκεκριμένα στις 10:00 ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo.

Για τις 19:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Στις 13:00 της Κυριακής, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

"Βόμβα" Δένδια! Έρχεται full εθελοντική στράτευση γυναικών και μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητε

  Στρατός Ξηράς 04.10.2024 - 16:29 Θα αλλάξει και η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή. Σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγον...