Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Στο «μικροσκόπιο» τα γηροκομεία – Στη Μόρια ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2882)
0 01
Βρείτε μας

Στους οίκους ευγηρίας στρέφεται η αυξημένη προσοχή του ΕΟΔΥ καθώς γίνονται εντατικοί έλεγχοι για κρούσματα κορονοϊού μετά και την καραντίνα σε γηροκομείο στο Μαρούσι.

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΔΥ βρίσκονται οι οίκοι ευγηρίας σε όλη την Ελλάδα, μετά και τον συναγερμό που σήμανε στο Μαρούσι με την ανίχνευση 19 κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι έλεγχοι είναι εντατικοί σε όλη τη χώρα, ενώ υπενθυμίζεται ότι το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι βρίσκεται ήδη σε καραντίνα έως και τις 12 Σεπτεμβρίου. 

Όπως επισήμανε ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν και όλες οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων όπου έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για αυτοψία στη δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια όπου θα διεξαχθούν τεστ μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε. Η δομή τέθηκε την Τετάρτη σε καθεστώς πλήρους καραντίνας για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα ο 40χρονος Σομαλός δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο, το κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στο ΚΥΤ αλλά και στην Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.  

Επισήμανε ότι τα τεστ που γίνονται στην χωρά ημερησίως έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, καταγράφηκαν 233 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Χθες, κατέληξε 81χρονος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, με τους νεκρούς από τη συγκεκριμένη δομή να ξεπερνούν πλέον τους 19.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σε υπαρξιακό αδιέξοδο η Ευρωπαϊκή Ενωση

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ European Union Η βασική πρόταση του Ντράγκι είναι ότι απαιτείται «κρεσέντο» επενδύσεων με έμφαση στις νέε...