Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΕΑΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ? ΕΑΝ ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΕΜΑ

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (130)
 0  0  0
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκρουσαν ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισαν, στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα μέτρα με αυστηρότητα θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

Άλλωστε, ο κ. Λαζανάς παρατήρησε ότι η «προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων», ειδικά στην Αττική, οδήγησε στην πρόταση νέων μέτρων. Παράλληλα, όπως ανέφερε, το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο» προειδοποιώντας για αυστηρότερα μέτρα αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η καθολική χρήση της μάσκας έπρεπε να έχει γίνει ήδη και πως το επόμενο μέτρο θα μπορούσε να είναι το lockdown.

Πρόσθεσε επίσης ότι διάφορα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η επιδημία χειροτερεύει, όπως η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και η αύξηση των διασωληνωμένων.

«Υπάρχει πίεση στις μονάδες [...]. Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο [...]. Διασωλήνονται και άτομα νεαρής ηλικίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε για επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στο ενδεχόμενο μη αυστηρής τήρησης των νέων μέτρων.

«Με βάση τους υπολογισμούς από το τέλος του Οκτώβρη με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες [...] μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό.

Εν κατακλείδι, σχετικά με το εμβόλιο ο ίδιος ανέφερε πως δεν νομίζει ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ και οι δύο επισήμαναν την σημασία της τηλεργασίας όπου αυτή μπορεί να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...