Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα μέτρα στην Αττική: Υποχρεωτική μάσκα σε κλειστούς χώρους - Όλοι οι νέοι περιορισμοί

 Νέοι στον Λυκαβηττό

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (114)
 0  0  0
Βρείτε μας

Νέα μέτρα για την Αττική ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ποιοι νέοι περιορισμοί εφαρμόζονται από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Ανησυχία επικρατεί σε ειδικούς και κυβέρνηση καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αυξημένα κρούσματα σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική, η οποία πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη λήψη επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της COVID-19 στην Περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην πανδημία, τόνισε πως δύσκολες συνθήκες, απαιτούν δυναμικές απαντήσεις ανάλογα με τα δεδομένα.

«Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 13.730, τα 4.089 εκ των οποίων ενεργά» τόνισε ο υφυουργός και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί πάνω 280.000 έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί 11.233 παραβάσες (4%).

Μεταξύ άλλων, τα νέα μέτρα στην Αττική περιλαμβάνουν:

  • Σε όλες τις συναυλίες μειώνεται η χωρικότητα από 75% σε 50%. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, μόνο καθισμένοι, απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα. 
  • Θερινά και χειμερινά σινεμά η πληρότητα μειώνεται στο 50%.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους (πχ: πάρκα, στάσεις λεωφορείων κτλ)
  • Έξι άτομα ανά τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως νωρίς το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με το κλιμάκιο των επιδημιολόγων και ενημερώθηκε για τα νέα μέτρα περιορισμού που θα εφαρμοστούν στην Αττική λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...