Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Λέσβος μετά τη φωτιά στη ΜόριαΦωτιά στη Μόρια: Παρανάλωμα το ΚΥΤ - Χιλιάδες μετανάστες στον δρόμο



ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Λέσβος όπως έκανε γνωστό σήμερα Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια τα ξημερώματα από πυρκαγιά.
Να σημειωθεί πως για σήμερα στις 9.30 έχει συγκληθεί διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή και με του επικεφαλής της ΕΥΠ και του ΓΕΕΘΑ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως διερευνάται και ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, καθώς η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε.
Παράλληλα, έκανε γνωστό πως το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ θα απομακρυνθούν από το νησί όσοι διέμεναν στη Μόρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στον πληθυσμό.
Υπενθυμίζεται πως διαγνώστηκαν θετικοί 35 αιτούντες άσυλο και άγνωστος αριθμός έχει διασκορπιστεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ η δομή εκκενώθηκε.
Ο κ. Πέτσας είπε θα υπάρξει άμεση μέριμνα για να στεγαστούν οι χιλιάδες άνθρωποι, με ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία των πιο ευάλωτων.
Στη Λέσβο αυτή την ώρα σπεύσει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης που θα φροντίσει για τις άμεσες ανάγκης στέγασης, αλλά θα απαιτηθεί, όπως είπε, ευρύτερο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΕΚΤΑΚΤΟ-Το Ιράν εκτόξευσε 500 πυραύλους σε στρατιωτικές βάσεις και το αρχηγείο πληροφοριών στο Τελ Αβίβ-Το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση στο Ιράν; (Βίντεο)

  Στις ΗΠΑ συγκαλείται έκτακτη συνάντηση της ομάδας ασφαλείας των ΗΠΑ ενώ όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στην Μεσόγειο είναι σε πολεμική ετοιμότη...