Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

AstraZeneca: Χορήγηση του εμβολίου στους άνω των 30 αποφάσισε η Επιτροπή Εμβολιασμών

 


Εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.04.2021
Βρείτε μας
Την Πέμπτη ο Μάριος Θεμιστοκλέους είχε αναφέρει ότι συζητείται ηλικιακός περιορισμός για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.
Την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού σε άτομα άνω των 30 ετών αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Η Επιτροπή μετά από δύο συνεδριάσεις αποφάσισε να θέσει ηλικιακό όριο, ακολουθώντας εν μέρει το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου από COVID-19 είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο ενδεχόμενης εκδήλωσης θρόμβωσης με θρομβοπενία μετά από εμβολιασμό, ιδιαίτερα σε ηλικίες μεγαλύτερες των 30 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Εμβόλιο της AstraZeneca - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.04.2021
Κούβελας για AstraZeneca: Ανάλογοι θάνατοι και από τα υπόλοιπα εμβόλια
Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα διακοπής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.
«Είναι ασφαλές, είναι αποτελεσματικό, τοποθετήθηκε σχετικώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προχθές, σημειώνοντας πως τα οφέλη υπερτερούν του όποιου κινδύνου» πρόσθεσε.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο επταήμερος μέσος όρος ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca είναι στο 93%, ωστόσο, παρατήρησε η κ. Πελώνη πως υπάρχει κάποια διστακτικότητα από κάποιες ηλικιακές ομάδες γενικώς για τα εμβόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...