Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Μητσοτάκης: Τα self tests επεκτείνονται σε λιανεμπόριο, μεταφορές, delivery στο τέλος της εβδομάδας

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.04.2021
Βρείτε μας
Ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό σχετικά με τα self tests. Τι είπε κατά την καθιερωμένη σύσκεψη για τον κορονοϊό.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επέκταση χρήσης των self tests και στους κλάδους του λιανεμπορίου, στις μεταφορές και σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.
Κατά την καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός εξήρε τα self tests σημειώνοντας πως από το ξεκίνημά τους, αποδείχθηκαν «ιδιαίτερα επιτυχημένο» μέτρο και εξέφρασε την πεποίθησή του πως «αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας».
Όπως ενημέρωσε, είναι συνολικά 613 οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που δήλωσαν θετικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self tests και στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ασυμπτωματικοί.
Πρεμιέρα για τα Λύκεια με self tests και μέτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.04.2021
Ελλάδα
Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα Λύκεια: Χαμόγελα, self tests και θερμομετρήσεις - Δείτε εικόνες
«Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού» τόνισε και επεσήμανε πως το επιτυχημένο αυτό μέσο ανίχνευσης θα «επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό».
«Στον δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self-tests συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο» εκτίμησε ο πρωθυπουργός.
Ζήτησε να «συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και να αξιοποιήσουμε και αυτό το πρόσθετο εργαλείο» ώστε να εντοπίζονται όσοι είναι θετικοί.
«Τα self-tests δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid tests τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία. Eίναι ένα πρόσθετο εργαλείο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας και το οποίο σε επίπεδο πληθυσμού μπορεί να μας δώσει ένα σημαντικό πρόσθετο όπλο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού» ξεκαθάρισε, καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ και Ιράν ανταλλάσσουν απειλές μετά την εκτόξευση 200 ιρανικών πυραύλων (βίντεο)

  ΚΌΣΜΟΣ / Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, 08:34:21 / Τελευταία Ενημέρωση: 12:16 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κυβέρνηση του Ισραήλ απείλησε πως θα ανταπ...