Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια το Sputnik για την Ελλάδα»

 «Ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια το Sputnik για την Ελλάδα»

EUROKINISSI

«


Ακολουθήστε μας στο Google news 

Καλοδεχόμενοι στην Ελλάδα οι τουρίστες, όποιο εμβόλιο κι αν έχουν κάνει, ακόμα και το Sputnik V για το οποίο ο πρωθυπουργός δήλωνε στις αρχές του μήνα στη Βουλή ότι «οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ» και ότι δεν φαντάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση να θέλει «να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί».

Και μπορεί μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο σκεύασμα να μην έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον υπουργό Τουρισμό να δηλώσει την περασμένη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα ότι «η εθνική επιτροπή εμβολιασμού της Ελλάδας περιλαμβάνει το ρωσικό εμβόλιο ως ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια για ταξιδιωτικούς σκοπούς».

«Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες που εμβολιάζονται να έρθουν χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε διαδικασία ελέγχου και πρόσθετα τεστ», διαβεβαίωσε ο Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ιστότοπο Euractiv που θυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αμφισβητήσει το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Τότε η ρώσικη εταιρεία παραγωγής του είχε απαντήσει άμεσα τονίζοντας πως οι δεσμεύσεις της Μόσχας έναντι 59 χωρών που θέλουν το ρώσικο εμβόλιο, δεν εμποδίζουν τη δυνατότητα προμήθειας της Ελλάδας με δόσεις για μισό εκατομμύριο πολίτες τον Μάιο.

Θυμίζουμε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει άρει την υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ παράλληλα έχει επεκτείνει τους περιορισμούς στις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις έως τις 26 Απρίλιου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...