Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Σεμέδο: Στα γυναικεία κρατητήρια της ΓΑΔΑ – "Βίασε τη 17χρονη και του έστειλε να βγουν ξανά;"

 


Στην εισαγγελία ο Ρούμπεν Σεμέδο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.08.2021
Βρείτε μας
Επί τέσσερις ώρες, παρουσία ψυχολόγου, κατέθετε η 17χρονη που κατηγορεί τον αμυντικό του Ολυμπιακού για ομαδικό βιασμό - "Φως" στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η ιατροδικαστική εξέταση.
Σαν «βόμβα» έπεσε η σύλληψη του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, για τον ομαδικό βιασμό μιας 17χρονης, στο σπίτι του στη Γλυφάδα, μετά από καταγγελία της ανήλικης.
Εναντίον του 27χρονου Πορτογάλου αμυντικού, ο οποίος συνελήφθη χθες (29/08), ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό, μετά τους σοκαριστικούς ισχυρισμούς της 17χρονης, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Σεμέδο και έναν 40χρονο Νιγηριανό, μάνατζερ καλλιτεχνών που επίσης κρατείται.
Σύμφωνα μάλιστα με το MEGA, ο διεθνής αμυντικός, μετά τη σύλληψή του, βρίσκεται απομονωμένος σε κελί στη γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ.
Ο Σεμέδο φέρεται να είχε βρεθεί την περασμένη Παρασκευή μαζί με τη 17χρονη και μια ακόμη ενήλικη, σε μια καφετέρια στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου έμειναν για αρκετές ώρες, πριν αποφασίσουν να πάνε σε κλαμπ στην περιοχή του Ωρωπού. Εκεί εμφανιζόταν τραγουδιστής, μάνατζερ του οποίου φέρεται να είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ομαδικό βιασμό: ο 40χρονος Νιγηριανός.
Στο τέλος της βραδιάς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/08), σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της 17χρονης, ο Σεμέδο την έπεισε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά μαζί με τον 40χρονο μάνατζερ.
Επιστρέφοντας σπίτι της, η ανήλικη εξομολογήθηκε τον εφιάλτη που έζησε στη μητέρα της, με αποτέλεσμα να πάνε μαζί στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα και να καταγγείλουν τον ομαδικό βιασμό της.
Εις βάρος των φερόμενων δραστών, που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε έτσι δικογραφία για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, ενώ ο 27χρονος αμυντικός κρατείται πλέον στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, απομονωμένος σε κελί της γυναικείας πλευράς των κρατητηρίων. Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή, μετά την προθεσμία που πήρε σήμερα για να απολογηθεί.
Σημειώνεται ότι το 17χρονο κορίτσι κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, για περίπου τέσσερις ώρες, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο περιστατικό που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο.
Την ίδια ώρα, περισσότερο «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η ιατροδικαστική εξέταση.

Στάση αναμονής από τον Ολυμπιακό

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση σημειώνοντας ότι σέβεται «πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας».
Αναμένει έτσι την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, ενώ όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση της υπόθεσης δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση.

«Τη βίασε και του έστειλε μήνυμα να βγουν ξανά το επόμενο βράδυ;»

Στο μεταξύ, αιχμές για εκβιασμό του Ρούμπεν Σεμέδο άφησε ο συνήγορός του, περιγράφοντας όσα έγιναν εκείνο το βράδυ.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σταύρος Γεωργόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στο παρελθόν του 27χρονου ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα στις διώξεις που του είχαν ασκηθεί σε άλλες χώρες, σημειώνοντας πως δεν έχει υπάρξει καταδίκη του, ενώ στην Πορτογαλία αθωώθηκε.
Σημειώνεται ότι πριν από περίπου τρία χρόνια, ο Σεμέδο είχε συλληφθεί στην Ισπανία μετά από καταγγελία γυναίκας, η οποία είχε υποστηρίξει ότι της επιτέθηκε με ένα σπασμένο μπουκάλι, αφού τον απέρριψε ερωτικά.
Η Αστυνομία τον είχε ανακρίνει επίσης ως ύποπτο για επίθεση σε υπάλληλο nightclub, υπό την απειλή όπλου. Φέρεται να είχε εκνευριστεί επειδή του είπαν ότι το μαγαζί έκλεισε, ενώ ο ίδιος ήθελε να μείνει κι άλλο. Μετά από έρευνα στο σπίτι του, δεν βρέθηκε το όπλο κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.
Οι συλλήψεις… τρίτωσαν στις 20 Φεβρουαρίου 2018, όταν, μαζί με τον ξάδερφό του κι έναν φίλο του, βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για επίθεση, απειλή, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Οι τρεις άνδρες φέρεται να είχαν επιτεθεί σε έναν άντρα, τον οποίο απήγαγαν και μετέφεραν στο υπόγειο του σπιτιού του Σεμέδο, όπου τον έδεσαν σε μια καρέκλα και τον χτύπησαν με ρόπαλο του μπέιζμπολ, απειλώντας τον ότι θα του κόψουν τα δάχτυλα.
Στη συνέχεια πήραν τα κλειδιά του διαμερίσματός του, από όπου του απέσπασαν, μεταξύ άλλων, 24.000 ευρώ, ρολόγια, καθώς και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.
Στο δικαστήριο, ο συνήγορος του 27χρονου υποστήριξε ότι ο πελάτης του είχε πέσει θύμα οικονομικής απάτης, ενώ το θύμα ισχυρίστηκε, από την πλευρά του, ότι ο Πορτογάλος τον είχε πυροβολήσει δύο φορές σε δρόμο της Βαλένθια, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Το όπλο μάλιστα της επίθεσης βρέθηκε στο σπίτι του, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι ήταν δικό του. Ο Σεμέδο πέρασε 142 ημέρες στη φυλακή, ενώ αποφυλακίστηκε στις 13 Ιουλίου του 2018, αφού πλήρωσε εγγύηση 30.000 ευρώ. Ανάμεσα στους όρους αποφυλάκισής του ήταν η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, καθώς και να πλησιάσει το θύμα στα 300 μέτρα.
Με κίνδυνο να καταδικαστεί σε σχεδόν 16 χρόνια κάθειρξης τον Ιούλιο του 2020, αποφάσισε να αποδεχθεί τις κατηγορίες για απαγωγή, ληστεία και παράνομη κατοχή όπλου. Πλήρωσε πρόστιμο 46.000 ευρώ κι ενημερώθηκε ότι για να φύγει από την Ισπανία θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια.

«Αύριο θα περάσουμε τη διαδικασία της ανάκρισης με αυτό το κλίμα και θα ήθελα να προστατεύσω τον πελάτη μου, καθώς και να υπενθυμίσω το τεκμήριο της αθωότητας», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Σχετικά με τις καταγγελίες και τη δίωξη για τον ομαδικό βιασμό της 17χρονης, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός για τίποτα», ενώ «μόνη της μια κοπέλα τον αναζήτησε την Παρασκευή, του είπε αν μπορούν να τον βρουν με μια φίλη της και έγινε ό,τι έγινε».

«Αν πάω σε ένα σπίτι και με βιάσουν, αμέσως θα φύγω. Εδώ έμεινε στο σπίτι, παρήγγειλαν φαγητό, κάπνισαν ναργιλέ και αν δεν υπήρχε η καταγγελία, ακόμα θα έκαναν "βόλτες" μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει βιασμός και η κοπέλα να του στέλνει μήνυμα αν θα βγουν ξανά το επόμενο βράδυ!» πρόσθεσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι υπάρχει και το σχετικό μήνυμα της κοπέλας που έκανε την καταγγελία.
«Εδώ δεν υπήρξε προσπάθεια κάποιος που εξαναγκάστηκε σε κάτι να φύγει από αυτό ή να φωνάξει κάποιον άλλον για βοήθεια, αλλά συνέχισαν να τρώνε και να πίνουν μαζί, όχι αλκοόλ ή ναρκωτικά, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, να βλέπουν τηλεόραση, να ακούν μουσική», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι «δεχόμαστε μια επίθεση», σημειώνοντας ότι «υπήρξαν οχλήσεις προς τον παίκτη για την καταβολή χρημάτων», κάνοντας εμμέσως λόγο για εκβιασμό του Ρούμπεν Σεμέδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...