Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

«Ο πρωθυπουργός διαλύει το ΕΣΥ για να φέρει από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες»

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρωθυπουργό, που επιμένει στην απόφαση για αναστολή των συμβάσεων των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται, ενώ επί ενάμιση χρόνο και εν μέσω πανδημίας αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης διαλύει το ΕΣΥ με πανδημία, για ιδιωτικοποίηση με πρόσχημα τον εμβολιασμό».

Όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δεν άφησε κανένα περιθώριο παράτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού διαμηνύοντας ότι η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου και το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των υγειονομικών που ζητούσαν το προσωρινό «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και έχει υποστηρίξει ότι τυχόν ελλείψεις από τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών θα καλυφθούν με «outsourcing», δηλαδή με υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.

 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να διαλύσει το ΕΣΥ και να φέρει από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίησή του με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Αφού επί 1,5 χρόνο αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ με προσλήψεις, τώρα το αποψιλώνει την ώρα που η παταγώδης αποτυχία του φέρνει νέο κύμα πανδημίας.

Η αυτονόητη ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των πολιτών και δη των υγειονομικών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι διάλυσης του ΕΣΥ με αναστολή εργασίας και περικοπές μισθών εργαζομένων για να μπουν ιδιώτες.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για ενδεχόμενη κατάρρευση του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου