Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Με τοπικό lockdown φλερτάρουν πολλές περιοχές - Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

 


Lockdown - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.08.2021
Βρείτε μας
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή με φόντο τη δραματική αύξηση της θετικότητας και των κρουσμάτων σχεδόν στη μισή χώρα.
Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονοϊού και της θετικότητας, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων.
Την ίδια ώρα, η επιδεινωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιτείνεται από το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει στο 95% των δειγμάτων που αναλύθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το OPEN.
ΜΕΘ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.08.2021
Ελλάδα
Αθηνά Λινού: Γιατί η Δέλτα είναι άτρωτη και πόσο πιθανό είναι να έχουμε νέα ανθεκτική μετάλλαξη
Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, όπως κάθε Πέμπτη, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τα πιθανά μέτρα που ίσως χρειαστούν, αλλά και την ετοιμότητα του ΕΣΥ ενόψει του φθινοπώρου.

Φλερτάρουν με μίνι lockdown αρκετές περιοχές

Στην κυβέρνηση και τους ειδικούς έχει σημάνει συναγερμός λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των εισαγωγών σε ΜΕΘ τις τελευταίες μέρες.Ήδη, σε καθεστώς μίνι lockdown μπήκε προχθές η Μεσσηνία, ενώ τα τοπικά μέτρα παρατάθηκαν σε ΧανιάΗράκλειο και Ρέθυμνο.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας «φλερτάρουν» με τα περιοριστικά μέτρα καθώς, εκτός από την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, καταγράφουν και υψηλότατα επίπεδα θετικότητας.
Συνολικά, 23 είναι οι περιοχές που εμφανίζουν δείκτη θετικότητας άνω του 3%, με ορισμένες από αυτές να ξεπερνάνε το 5%. Από την ηπειρωτική Ελλάδα, οι περιοχές που ανησυχούν είναι:
Αχαΐα (122 κρούσματα και 3,57% θετικότητα),
Ηλεία (97 – 6,51%),
Καβάλα (72 – 4,89%),
Κοζάνη (54 – 3,71%),
Έβρος (75 – 2,56%) και
Λάρισα (82 – 1,97%)
Από τα νησιά, τα παρακάτω παρουσιάζουν είτε υψηλή θετικότητα είτε πολλά κρούσματα:
Νάξος (7,70% θετικότητα),
Ικαρία (6,90%)
Άνδρος (5,36%)
Ιθάκη (4,78%)
Μύκονος (4,73%)
Νησιά του Αργοσαρωνικού (4,19%)
Κάλυμνος (4,12%)
Ρόδος (93 κρούσματα – 3,88% θετικότητα)
Κέρκυρα (53 – 2,85%)

Στο τραπέζι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αυστηρούς ελέγχους για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους, αλλά και κρυφά χαρτιά για πρόσθετους περιορισμούς κρατά η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί ενόψει του φθινοπώρου.
Στα επόμενα βήματα είναι και η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, πρώτος στόχος είναι ο «σκληρός πυρήνας» του Δημοσίου, δηλαδή οι ένστολοιστρατόςαστυνομίαλιμενικόπυροσβεστική και οι υπάλληλοι σε κρίσιμες υποδομές της χώρας. Μάλιστα, θα υπάρξει σχετικό ερώτημα της κυβέρνησης στην Eπιτροπή Bιοηθικής ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, από τις 13 Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα μείνουν εκτός των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης για όλο τον χειμώνα. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται σαρωτικοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα.
Τέλος, υπάρχουν και σενάρια για επιπρόσθετους περιορισμούς, όπως δηλαδή τα τεστ για να μπει κάποιος σε εμπορικά κέντρα και malls.
Αν δυσκολέψουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να πάμε σε δύο τεστ την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους. Ήδη οι ειδικοί εξετάζουν τον διπλασιασμό των τεστ για τους αθλητές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...