Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

 

Eurokinissi



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Με την εικόνα της κυβέρνησης να πλήττεται σοβαρά από το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ανακατέψει την τράπουλα. Τα σενάρια ανασχηματισμού πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες με τις πληροφορίες να θέλουν ο πρωθυπουργός να προχωρά σε αναδιάταξη δυνάμεων πριν από τη ΔΕΘ (11-12 Σεπτεμβρίου).

POOL ΜΑΞΙΜΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και τις τελευταίες ώρες έχει φουντώσει η ονοματολογία καθώς η ώρα των ανακοινώσεων φαίνεται πως πλησιάζει.

Ήδη ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο ντεμπούτο του, όχι μόνο δεν διέψευσε τα σενάρια ανασχηματισμού, αλλά έκλεισε το μάτι για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας με νόημα ότι η τελευταία αναδιάταξη προσώπων στο Μαξίμου δεν συνιστά ανασχηματισμό. Υπονόησε δηλαδή ότι ο κανονικός ανασχηματισμός επίκειται προσεχώς.

Όπως πρόσφατα έγραφε η «Εφ.Συν.»

Κέντρο διερχομένων νυν και υποψηφίων υπουργών το Μαξίμου

Ο πρώτος υποψήφιος προς απομάκρυνση από τη θέση του είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οσον αφορά τον Βασίλη Κικίλια, είναι γνωστό το ζήτημα που υπάρχει στις σχέσεις του με το μέγαρο Μαξίμου και εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες για μετακίνησή του από το υπουργείο Υγείας. Για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Κάποιες λένε ότι δεν θα μετακινηθεί, ενώ άλλες θεωρούν τη μετακίνησή της βέβαιη. Τροφή σε σενάρια έχει δώσει και η αναβάθμιση Σκέρτσου σε υπουργό Επικρατείας, καθώς συνιστά «κόντεμα» του έτερου -πλέον- υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Τα σενάρια αυτά θα έβλεπαν τον τελευταίο να μετακινείται στο υπουργείο Παιδείας. Ερώτημα σταθερά παραμένει το τι θα γίνει με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τις κουρεμένες αρμοδιότητές του στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον οποίο φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν θα τολμούσε να αφήσει εκτός κυβέρνησης.

 

Οι υπουργοί που αναμένεται να μην αλλάξουν χαρτοφυλάκιο είναι οι: Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σημαντικές αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών.

Αναδιάταξη 

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εσωτερική αναδιάταξη (13.08.2021) της κυβέρνησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της παραμένει η αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γεώργιου Στύλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...