Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το υπουργείο Άμυνας άλλαξε τον διάδρομο για την έξοδο ξένων πλοίων από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας

 


Το Κίεβο είναι υπεύθυνο για την ασφαλή έξοδο των πλοίων από τα ουκρανικά λιμάνια και τη διέλευση τους στην περιοχή συγκέντρωσης, σημείωσε ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

ΜΟΣΧΑ, 26 Μαΐου. /TASS/. Ο ανθρωπιστικός διάδρομος, μέσω του οποίου ξένα πλοία μπορούν να εγκαταλείψουν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, έχει προσαρμοστεί και εκτείνεται πλέον σε 139 ναυτικά μίλια με πλάτος 3 μιλίων, δήλωσε ο στρατηγός Μιχαήλ, επικεφαλής του ρωσικού διατμηματικού συντονιστικού αρχηγείου ανθρωπιστικής απάντησης. είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Μιζίντσεφ.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άνοιξαν καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:00 δύο θαλάσσιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, οι οποίοι αποτελούν ασφαλείς λωρίδες για τα πλοία στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα. Στη Μαύρη Θάλασσα, σχηματίστηκε ένας διάδρομος μήκους 80 μιλίων και πλάτους 3 μιλίων για να φύγει από τα λιμάνια Kherson, Nikolaev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa και Yuzhny σε νοτιοδυτική κατεύθυνση από την χωρική θάλασσα της Ουκρανίας.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής έξοδος ξένων πλοίων από τα λιμάνια της Οδησσού, του Νικολάεφ, του Τσερνομόρσκ, του Χερσώνα, του Οτσάκοφ και του Γιούζνι στην ανοιχτή θάλασσα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κάνει προσαρμογές στη διαδρομή του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Από τις 27 Μαΐου, Το 2022, ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος είναι μια διαδρομή για την κίνηση σκαφών μήκους 139 θαλάσσιων μιλίων με πλάτος λωρίδας 3 μιλίων», είπε.

Ο διάδρομος λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:00 ώρα Μόσχας.

Ο Μιζίντσεφ τόνισε ότι η ουκρανική πλευρά είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων που εγκαταλείπουν τα λιμάνια και προχωρούν στον χώρο συλλογής.

Νωρίτερα, ο Μιζίντσεφ είπε ότι, παρά τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τη ρωσική πλευρά για ασφαλή έξοδο, για παράδειγμα, έξι ξένα πλοία ξηρού φορτίου παραμένουν στο λιμάνι της Μαριούπολης: Βουλγαρία, Δομινικανή Δημοκρατία, Λιβερία, Παναμάς, Τουρκία και Τζαμάικα. Τόνισε ότι η Ρωσία καλεί τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και τις διπλωματικές αποστολές αυτών των χωρών να επηρεάσουν τους ιδιοκτήτες των πλοίων με στόχο να τους φέρουν στους τόπους μόνιμης νηολόγησης τους.

Ακολουθήστε τα νέα μας στο Telegram VKontakte και Odnoklassniki . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Οι Ρώσοι εξέδωσαν χάρτη στόχων στην Ευρώπη για τον διηπειρωτικό RS-26 Oreshnik – Σε πόσο χρόνο θα έφτανε Αλεξανδρούπολη Παραδέχονται ότι είναι διηπειρωτικός με ακτίνα δράσης 5.500 χλμ. 22.11.2024 | 21:28

  Newsroom  |  email: info@pronews.gr H Mόσχα εξέδωσε χάρτη που κοινοποιεί την ταχύτητα του διηπειρωτικού βλήματος RS-26 Oreshnik και τους χ...