Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η Ρωσία επιβραδύνει τον ρυθμό της ειδικής επιχείρησης για χάρη της εκκένωσης του πληθυσμού, δήλωσε ο Σόιγκου

 


Υπουργός Άμυνας Σόιγκου: Η Ρωσία επιβραδύνει τον ρυθμό της ειδικής επιχείρησης για την εκκένωση του πληθυσμού

Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου - RIA Novosti, 1920, 24/05/2022
Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου - RIA Novosti. Η Ρωσία σκόπιμα επιβραδύνει τον ρυθμό της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία προκειμένου να επιτραπεί η εκκένωση και να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
«Για να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τους περικυκλωμένους οικισμούς, ανακοινώνονται καθεστώτα σιωπής και δημιουργούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών του Υπουργείου Άμυνας του CSTO.
Τα ρωσικά στρατεύματα, σε αντίθεση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας , δεν χτυπούν τις μη στρατιωτικές υποδομές όπου μπορεί να βρίσκονται άμαχοι. Οι θέσεις βολής και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του εχθρού χτυπιούνται με τη βοήθεια όπλων υψηλής ακρίβειας, τόνισε ο στρατηγός.
Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι δυτικές χώρες, φοβούμενες την ήττα των ουκρανικών στρατευμάτων, οργάνωσαν επειγόντως την προμήθεια θανατηφόρων όπλων στη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκεί στέλνονται στρατιωτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών και ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία έχει ήδη ξεπεράσει τις έξι χιλιάδες άτομα.
Πρόσφυγες από το Χάρκοβο κοντά στο σημείο προσωρινής φιλοξενίας στο χωριό Malinovka, περιοχή Belgorod - RIA Novosti, 1920, 05/12/2022
Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει νέους διαδρόμους στην Ουκρανία για την εκκένωση αμάχων
Ωστόσο, παρά την πίεση των κυρώσεων και τη μεγάλης κλίμακας δυτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου, η Ρωσία θα συνεχίσει να διεξάγει την επιχείρηση μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα καθήκοντα, κατέληξε ο Σόιγκου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να προτρέψει το Κίεβο να μην εμποδίσει την εκκένωση των αμάχων. Η Μόσχα ενδιαφέρεται να φύγουν όλοι οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν , στόχος του είναι «να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, τα ρωσικά στρατεύματα στοχεύουν μόνο στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, κατάφεραν «να μειώσουν σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας». Ο κύριος στόχος της επιχείρησης στο τμήμα ονομάστηκε η απελευθέρωση του Ντονμπάς .
Μια περίπολος της λαϊκής πολιτοφυλακής του LPR στον κρατήρα από αεροπορική επιδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο απελευθερωμένο χωριό Yatskovka - RIA Novosti, 1920, 24/05/2022
Κρατήρας αεροπορικής βόμβας και κατεστραμμένα σπίτια: χωριά μετά από ουκρανικό βομβαρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...