Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανακοίνωση – κόλαφος της Πρυτανείας για την αστυνομία στα ΑΕΙ

 

Κινητοποίηση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο (27/5/2022)



Σοβαρές αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα όλης της χώρας προκαλούν τα απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Την Παρασκευή (27/5) στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών με κύριο αίτημα την απομάκρυνση των αστυνομικών από τα πανεπιστήμια και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Ιδρύματος η οποία με ανακοίνωσή της παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας, λέγοντας πως θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται: 

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντάς τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους.

Οι φοιτητές/τριες μας αποτελούν το κύριο συστατικό της Ακαδημαϊκής κοινότητας και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η απειλή της σωματικής ακεραιότητας τους (όπως και κάθε άλλου μέλους του Πανεπιστημίου).

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγής γνώσης, αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους. Δεν είναι χώροι σύγκρουσης ιδεοληπτικών πολιτικών.

Η λεγόμενη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα προκαλέσει και δε θα λύσει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...