Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

«Ολοκληρωτικό πόλεμο» βλέπει η Μόσχα, ενώ τα παζάρια της Τουρκίας συνεχίζονται

 

AP photo



Με την Δύση τα έβαλε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας λέγοντας πως έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της χώρας του εκτιμώντας παράλληλα πως «θα διαρκέσει καιρό».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους ρωσικών επαρχιών δήλωσε πως «η Δύση έχει ανακοινώσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ενάντια σε όλο τον ρωσικό κόσμο» και εκτίμησε πως «αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει καιρό».

Την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία ο Λαβρόφ έβαλε στο στόχαστρό του «τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους τους» που «διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν και τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη Ρωσία χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα: ξεκινώντας από τις μονομερείς, οικονομικές κυρώσεις και φτάνοντας σε μια προπαγάνδα που βασίζεται βαθιά στα ψέματα (και μεταδίδεται) από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης», καταγγέλλοντας μια «πρωτόγνωρη ρωσοφοβία».

Η ενταξιακή πορεία στο ΝΑΤΟ για Φινλανδία – Σουηδία

Στο μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει τα «ανατολίτικα παζάρια» αναμένοντας από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και να σταματήσουν να παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις ώστε η Άγκυρα να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ,

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν επισήμως αίτηση για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα επιδιώκοντας να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ευελπιστώντας ότι η διαδικασία ένταξής τους θα είναι γρήγορη.

Ωστόσο, η Τουρκία ήγειρε αντιρρήσεις λέγοντας ότι οι χώρες αυτές υποθάλπουν πρόσωπα που συνδέονται με το PKK και υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Και οι 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να εγκρίνουν την υποψηφιότητα μιας χώρας προτού αυτή ενταχθεί στην Συμμαχία και ξεκινήσει να επωφελείται της εγγύησης συλλογικής ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...