Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Κίσινγκερ: Να δώσει η Ουκρανία εδάφη για να τελειώσει ο πόλεμος

 

(Jason Lee/Pool Photo via AP)



Νέα παρέμβαση από τον θρυλικό Αμερικανό πολιτικό, ο οποίος καλεί το Κίεβο να βοηθήσει για να ξεκινήσουν διαδικασίες ειρήνευσης, αποδεχόμενο την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία.

Ο Χένρι Κίσινγκερ, γνωστός για τον ρόλο που έπαιξε εδώ και δεκαετίες στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, βρίσκεται, πλέον, στο 98ο έτος της ζωής του, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν να αναζητούν τη γνώμη του.

Μιλώντας στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Κίσινγκερ υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποδεχθεί την παραχώρηση εδαφών της προς τη Ρωσία ώστε να μπει τέλος στην εισβολή.

Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες της Δύσης να θυμηθούν την σημασία που έχει η Ρωσία για την Ευρώπη και να μην παρασύρονται και τους ζήτησε να πιέσουν την Ουκρανία για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

«Οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν στους επόμενους δύο μήνες προτού δημιουργηθεί μια κατάσταση και εντάσεις που δεν θα μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα» είπε για να προειδοποιήσει ότι η συνέχιση της σύγκρουσης δεν θα είναι για την απελευθέρωση της Ουκρανίας, αλλά θα πρόκειται για έναν νέο πόλεμο απέναντι στην ίδια τη Ρωσία.

Οι δηλώσεις του Χένρι Κίσινγκερ έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι προτάσεις για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ η ιδέα περί παραχώρησης εδαφών από το Κίεβο ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η ηγετική ομάδα της Ουκρανίας απορρίπτουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 82% των Ουκρανών πιστεύει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραχωρηθούν εδάφη της χώρας. Το 10% των 2.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα έκριναν αποδεκτό για την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη, ενώ το 8% δήλωσε αναποφάσιστο. 

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 77% των Ουκρανών που ζουν σε κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη αντιτάσσονται σε οποιαδήποτε παραχώρηση γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...