Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Την πλήρη αποναρκοθέτηση του λιμανιού της Μαριούπολης ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας

 


Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η αποναρκοθέτηση του εδάφους του λιμανιού της Μαριούπολης

Λιμάνι της Μαριούπολης - RIA Novosti, 1920, 24/05/2022
Λιμάνι της Μαριούπολης. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου - RIA Novosti. Ρώσοι ξιφομάχοι ολοκλήρωσαν την αποναρκοθέτηση του λιμανιού της Μαριούπολης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
"Κατά τη διάρκεια της αποναρκοθέτησης, επιθεωρήθηκαν 134 δομές. Πάνω από 12.000 εκρηκτικά και όπλα που είχαν εγκαταλείψει Ουκρανοί μαχητές βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν", ανέφερε η δήλωση.
«Η Μαριούπολη θα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν»: αποκατάσταση της πόλης
από 13

Προκειμένου οι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών να επιστρέψουν στην κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό, οι διασώστες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ξιφομάχοι απελευθέρωσαν τα κανάλια προσέγγισης και τα εσωτερικά ύδατα από βυθισμένα πλοία και άλλα εμπόδια ναυσιπλοΐας. Συνολικά, οι ειδικοί εξέτασαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα υδάτινης έκτασης, 18 θέσεις ελλιμενισμού και 32 σκάφη. Μεταξύ άλλων, μετέφεραν από τον θαλάσσιο δρόμο του λιμανιού της Μαριούπολης ένα ουκρανικό συνοριοφύλακα που πλημμύρισαν από τα στρατεύματα του Αζόφ και σήκωσαν επίσης δύο πλωτούς γερανούς.
Στις 20 Μαΐου, το τμήμα ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της τελευταίας γραμμής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Μαριούπολη - το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal. Συνολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, από τις 16 Μαΐου, περισσότεροι από 2,4 χιλιάδες Ναζί από το Αζόφ και ο ουκρανικός στρατός έχουν καταθέσει τα όπλα και παραδόθηκαν, οι οποίοι ήταν αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο για περίπου ένα μήνα.
Η ειρηνική ζωή εγκαθιδρύεται στην πόλη. Έτσι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα βενζινάδικα άρχισαν να λειτουργούν. Επιπλέον, λειτουργούν τέσσερα στα πέντε νοσοκομεία.
Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας . Όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν , στόχος του είναι «να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, κατάφεραν «να μειώσουν σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας». Ο κύριος στόχος της επιχείρησης στο τμήμα ονομάστηκε η απελευθέρωση του Ντονμπάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...