Συζήτηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού ΦόρουμΜπόρχε Μπρέντε είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την συζήτηση αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Όπως είπε «δεν θα είμαστε ποτέ εκείνοι που δεν θα μιλήσουμε στους γείτονές μας. Εάν ο πρόεδρος Ερντογάν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ελλάδα και δεν θα παρουσιάσω στο διεθνές ακροατήριο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμητότε κάνει λάθος».Και συνέχισε: «Είδαμε δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο, άνευ προηγουμένου αριθμό υπερπτήσεων. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και θα εγείρω αυτό το θέμα όποτε μπορώ».

«Είναι λάθος η Τουρκία να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για να κερδίσει κατά έναν τρόπο οφέλη για τα δικά της εθνικά συμφέροντα. Θέλουμε μια περίοδο ηρεμίας αλλά δεν προκαλούμε εμείς την ένταση», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τη συζήτηση:

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Για την ομιλία του στο Κογκρέσο, είπε: «Ήταν τιμή για μένα και για τη χώρα. Όπως ξέρετε αυτές οι ομιλίες στη συνεδρίαση του Κογκρέσου δεν συμβαίνουν.

Και συνέχισε λέγοντας πως η σχέση της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν εστιάζεται μόνο στην άμυνα.

«Δείτε για παράδειγμα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποκτά στρατηγική σημασία για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Αφορά βέβαια και την οικονομική μας συνεργασία».