Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η GPU παραδέχτηκε τη δυνατότητα ανταλλαγής του ρωσικού στρατιωτικού Shishimarin


Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας: τεχνικά είναι δυνατή η ανταλλαγή ρωσικών στρατιωτικών Shishimarin

Vadim Shishimarin κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 24/05/2022
Ο Vadim Shishimarin κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης στο Κίεβο. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου - RIA Novosti. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας δήλωσε ότι από τεχνική άποψη είναι δυνατή η ανταλλαγή του καταδικασμένου Ρώσου στρατιωτικού Vadim Shishimarin.
Τη Δευτέρα, δικαστήριο στην Ουκρανία καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Shishimarin, κατηγορούμενο για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου. Η υπεράσπισή του προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής. Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Ντμίτρι Πεσκόφ , απαντώντας στο ερώτημα εάν υπήρξε αντίδραση στην αναμονή της ποινής του Ρώσου στρατού στο Κίεβο , είπε ότι η Ρωσία δεν έχει πολλές ευκαιρίες να τον προστατεύσει επί τόπου στην Ουκρανία. , αλλά θα ληφθούν μέτρα από άλλα κανάλια.
"Το σενάριό μας για την εξέλιξη των γεγονότων μπορεί να είναι διαφορετικό. Είπα ότι μπορεί να ανταλλάσσεται ως άτομο μετά από δικαστική απόφαση, τεχνικά είναι δυνατό. Δεν θέλω να μπω στις διαδικασίες ανταλλαγής, αυτό είναι πολιτική και διπλωματία". Η Βενεντίκτοβα είπε στον αέρα του παν-ουκρανικού μαραθωνίου στην ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα ανταλλαγής Shishimarin.
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που ευθύνονται για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Ντονμπάς .
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και, από τις 25 Μαρτίου, έχουν ολοκληρώσει τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου - έχουν μειώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας. Ο κύριος στόχος στο ρωσικό στρατιωτικό τμήμα ονομαζόταν η απελευθέρωση του Ντονμπάς.
Vadim Shishimarin κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης στο Κίεβο - RIA Novosti, 1920, 24/05/2022
Ο Σλούτσκι υποσχέθηκε να ζητήσει την προστασία του ρωσικού στρατιωτικού Shishimarin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...