Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Φρένο στην ασφάλιση πλοίων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο βάζει η Ε.Ε

 



Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να δρομολογεί την επιβολή απαγόρευσης να ασφαλίζεται κάθε πλοίο που μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal –που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους με γνώση του θέματος– η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων και του εμπάργκο που επιβάλλει η Ε.Ε. στο ρωσικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εφαρμογή αυτής της ενέργειας θα γίνει σταδιακά σε διάστημα έξι μηνών.

Αυτό σημαίνει ότι τα τάνκερ που θα επιλέξουν να αγνοήσουν την απόφαση για το εμπάργκο, δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν ούτε τα ίδια ούτε το φορτίο τους.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance ή IIF) Ρόμπιν Μπρουκς, τους τελευταίους μήνες τα ελληνικά πετρελαιοφόρα μεταφέρουν το υψηλότερο ποσοστό ρωσικού πετρελαίου διεθνώς.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 η χωρητικότητα των ελληνικών τάνκερ που έβγαζαν πετρέλαιο από τη Ρωσία αντιστοιχούσε στο 60% του συνόλου. Αντίθετα, την ίδια περίοδο του 2021, το ποσοστό ήταν μόλις στο 33%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...