Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ο Τραμπ απείλησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην τους βοηθήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία

 


Ο Τραμπ λέει ότι απείλησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην τους βοηθήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία

Πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - RIA Novosti, 1920, 29/05/2022
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 29 Μαΐου - RIA Novosti. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι απείλησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην τους βοηθήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, εάν οι ίδιοι δεν αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες.
Καυχιόταν ότι η απειλή είχε ως αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου αύξηση των προϋπολογισμών της συμμαχίας και αποκάλεσε τον γενικό του γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ «τον μεγαλύτερο θαυμαστή του».

«Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν πληρώσουμε πλήρως και η Ρωσία μας επιτεθεί, σημαίνει ότι δεν θα μας υπερασπιστείτε;» Έπρεπε να τους δώσω αυτή την απάντηση, γιατί αλλιώς δεν θα πλήρωναν. «Ναι, δεν θα σας προστατεύσουμε εάν δεν πληρώσετε <...> Εάν συμβεί αυτό, είστε μόνοι σας», είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Ουαϊόμινγκ.

Ο Τραμπ πιέζει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς τουλάχιστον στο 2% του ΑΕΠ.
"Και τα χρήματα χύθηκαν σαν ποτάμι - δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Στο τέλος, συσσωρεύτηκαν 430 δισεκατομμύρια - δισεκατομμύρια, όχι εκατομμύρια - δολάρια», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...