Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Καλλιμάρμαρο: «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα» – Συγκλονιστική συναυλία, χιλιάδες άνθρωποι απαίτησαν δικαιοσύνη (Videos) ΕΛΛΑΔΑ Newsroom 12.10.2024 | 08:54 34 Shares facebook sharing button Share twitter sharing button Tweet messenger sharing button Share email sharing button Καλλιμάρμαρο: «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα» – Συγκλονιστική συναυλία, χιλιάδες άνθρωποι απαίτησαν δικαιοσύνη (Videos) Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Την συναυλία διοργάνωσε ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού. Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Hταν μια συγκλονιστική βραδιά η χθεσινή μεγάλη συναυλία μνήμης για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο . Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τον χώρο, τραγούδησαν, φώναξαν συνθήματα, συγκινήθηκαν σε μια βραδιά αφιερωμένη στα 57 θύματα. Μα προπαντός απαίτησαν την απονομή δικαιοσύνης και να πληρώσουν οι ένοχοι για το έγκλημα.

 

Καλλιμάρμαρο: «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα» – Συγκλονιστική συναυλία, χιλιάδες άνθρωποι απαίτησαν δικαιοσύνη (Videos)

Καλλιμάρμαρο: «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα» – Συγκλονιστική συναυλία, χιλιάδες άνθρωποι απαίτησαν δικαιοσύνη (Videos)
Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Την συναυλία διοργάνωσε ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού. Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Hταν μια συγκλονιστική βραδιά η χθεσινή μεγάλη συναυλία μνήμης για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο .

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τον χώρο, τραγούδησαν, φώναξαν συνθήματα, συγκινήθηκαν σε μια βραδιά αφιερωμένη στα 57 θύματα. Μα προπαντός απαίτησαν την απονομή δικαιοσύνης και να πληρώσουν οι ένοχοι για το έγκλημα.

Unmute

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ένωσαν τις φωνές τους στη μνήμη των επιβατών της τραγικής αμαξοστοιχίας. Μάλιστα, στο Καλλιμάρμαρο αναρτήθηκε και ένα πανό που έγραφε «Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή», με αφορμή όσα προηγήθηκαν της συναυλίας. Διάσπαρτες ήταν και πολλές σημαίες της Παλαιστίνης, και ακόμα περισσότερες σημαίες με νεκροκεφαλή.

Η Μαρία Καρυστιανού εμφανώς συγκινημένη ανέβηκε στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου για να ευχαριστήσει τον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση, επισημαίνοντας πως η μεγάλη συμμετοχή δίνει ένα ηχηρό «όχι», «όχι, δεν ξεχνάμε δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι χειροκρότησαν δυνατά την Μαρία Καρυστιανού και τους συγγενείς των θυμάτων όταν η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών ανέβηκε στη σκηνή.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση μνήμης.

«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας μέχρι τους ουρανούς που είστε εδώ μαζί μας», είπε και συνέχισε «Όλη η Ελλάδα τραγουδάει τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς»

«Όλη η Ελλάδα σήμερα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους μας, μέχρι την δικαίωση και ακόμα παραπέρα», κατέληξε.

Κατά την αποχώρησή της ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ξεκίνησε να φωνάζει το γνωστό σύνθημα ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκλονιστική συναυλία

Εξαιρετικοί και μαχητικοί οι «Κοινοί Θνητοί». Στην παρέμβασή του ο Αντώνης Μειμάρης εκ μέρους του συγκροτήματος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «για εμάς το έγκλημα στα Τέμπη ήταν κρατική δολοφονία» και τόνισε ότι υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που με την πολιτική της ΕΕ απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο. Υπογράμμισε ακόμα ότι «Μας εξοργίζει η προσπάθεια συγκάλυψης» και υπογράμμισε ότι «σαν συγκρότημα κ σαν άνθρωποι είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για ασφαλείς μεταφορές, για μεροκάματο κ.λπ. Στέλνουμε την αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για λευτεριά όπως και στους φαντάρους που υπερασπίζονται τα ιδανικά τους»!

Συγκλόνισε το Καλλιμάρμαρο ο Φοίβος Δεληβοριάς με το νέο του τραγούδι για τα Τέμπη, το οποίο το έγραψε τη νύχτα πριν τη μεγάλη συναυλία, όπως δήλωσε.

«Πριν σας αποχαιρετίσουμε. Θα ήθελα να σας παίξουμε ένα τραγούδι που έγραψα χθες το βράδυ. Και είναι χαρισμένο απ΄την καρδιά μου σε όλους τους γονείς των Τεμπών. Καλη δύναμη στον αγώνα σας. Όλο το κουράγιο μας μαζί σας. Το τραγούδι αυτό είναι δικό σας», είπε.

Ακούστε το τραγούδι:

Η Τάνια Τσανακλίδου ήταν ντυμένη στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας. Όταν τραγούδησε το «είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει» το στάδιο ξεσηκθηκε.

Δυναμική και φλογερή η Ιουλία Καραπατάκη, που τραγούδησε σόλο και μαζί με τον υπέροχο Σωκράτη Μάλαμα.

Αποθέωση για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου που ανέβηκε στη σκηνή μαζί με σπουδαίες φωνές όπως τη Μάρθα Φριντζήλα τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, τον Γιάννη Λίταινα και μεγάλη ορχήστρα. Η Μ. Φριντζήλα φορούσε στην αρχή όπως και σε άλλες εμφανίσεις της μια μεγάλη παλαιστινιακή μαντίλα. Πολύς κόσμος φώναξε «λευτεριά στην Παλαιστίνη» όταν άρχισε να τραγουδάει η Μάρθα.

Η εκρηκτική «Ανδρομέδα» δόνησε το Καλλιμάρμαρο με τον Σωκράτη Μάλαμα να συμμετέχει στα φωνητικά, όπως και χιλιάδες κόσμου. Στο τέλος όλο το στάδιο ξεσηκώθηκε σε μια λιτή αλλά πολύ παθιασμένη ερμηνεία του Πεχλιβάνης από τον Θ. Παπακωνσταντίνου.

Σημαντική και συμβολική στιγμή η παρέμβαση των απεργών εργαζόμενων σε Wolt και Efood, η μοτοπορεία των οποίων κατέληξε στο Καλλιμάρμαρο για να τιμήσουν τα θύματα των Τεμπών και να δείξουν στον κόσμο που συνέρρεε τη σημασία και του δικού τους αγώνα για εργατικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αθηνά Μαρτίνου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Αθηνά Μαρτίνου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας : Η Αθηνά (Νουνού) Μαρτίνου έφυγε από την ζωή τ...