Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Δεν έμεινε τίποτα για την Ευρώπη»: Ανησυχία από την κίνηση των ΗΠΑ να αγοράσουν όλη τη ρεμδεσιβίρη


ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας
Το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών για τον Άνθρωπο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση του Τραμπ είχε εξασφαλίσει πάνω από μισό εκατομμύριο δόσεις Remdesivir, το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε για τη θεραπεία του κορονοϊού.
Η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ να εξασφαλίσει όλα τα αποθέματα του Remdesivir (ρεμδεσιβίρη), ένα από τα πρώτα φάρμακα που έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία του κορονoϊού έχει προκαλέσει ανησυχίες από ειδικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δόσεις που αγόρασε η Ουάσινγκτον είναι όλα όσα η εταιρεία που το φτιάχνει, θα είναι σε θέση να προσφέρει στον κόσμο για τους επόμενους τρεις μήνες, ανέφερε ο Guardian. 
«Έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος της αποθεμάτων του φαρμάκου, οπότε δεν μένει τίποτα για την Ευρώπη. Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό εγκεκριμένο φάρμακο και πού είναι ο μηχανισμός πρόσβασης; Για άλλη μια φορά είμαστε τελευταίοι στην ουρά», δήλωσε ο Δρ Άντριου Χιλ, ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
Επέκρινε ακόμη τον Λευκό Οίκο για τη μονομερή του δράση και κάλεσε τον κόσμο να διερωτηθεί τι θα γινόταν αν αυτό ήταν το εμβόλιο.
Δεδομένου ότι το φάρμακο έχει κατοχυρωθεί εμπορικά από την εταιρεία Gilead, καμία άλλη εταιρεία δεν επιτρέπεται από την εμπορική νομοθεσία να το παράγει.
Η συμφωνία ανησύχησε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι προς το συμφέρον μας να εργαστούμε συνεργατικά και συνεργατικά να διατηρήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς».
Εκτός από το στεροειδές δεξαμεθαζόνη, το Remdesivir είναι το μόνο φάρμακο εγκεκριμένο ως θεραπεία κατά τηε COVID-19.
Με την κίνηση αυτή των ΗΠΑ, η δεξαμεθαζόνη, που ανακαλύφθηκε πριν από 60 χρόνια, παραμένει φθηνή και διαθέσιμη και ίσως η μόνη προσιτή επιλογή για τον υπόλοιπο κόσμο πριν από την άφιξη ενός εμβολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...