Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Παρενοχλήσεις στο 401

 Παρενοχλήσεις στο 401

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 



Νεαρή υπαξιωματικός που εργάζεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο κατήγγειλε υψηλόβαθμο αξιωματικό για σεξουαλική παρενόχληση ● Η υπόθεση έχει καταλήξει σε στρατιωτικό εισαγγελέα, έπειτα από μήνυση της υπαξιωματικού, ενώ ενήμερος για το θέμα είναι και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης διερευνάται στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας, το 401 ΓΣΝΑ. Το θέμα ανέδειξε με δημοσίευμά του ο στρατιωτικός ιστότοπος armyvoice.gr πριν από λίγες μέρες και δεν έχει διαψευστεί από το νοσοκομείο αλλά ούτε και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καταγγελία έγινε από νεαρή υπαξιωματικό που εργάζεται στο νοσοκομείο εις βάρος υψηλά ιστάμενου στελέχους του ιδρύματος, κάτι που είχε αποτέλεσμα τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Μάλιστα η σοβαρότητα του θέματος είναι τέτοια που η υπόθεση έχει καταλήξει σε στρατιωτικό εισαγγελέα, ο οποίος τρέχει ήδη τη σχετική έρευνα μετά από μήνυση της υπαξιωματικού και αφού προηγουμένως η ΕΔΕ που διεξήχθη φαίνεται πως... χάθηκε στην πορεία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η καταγγέλλουσα ανέλαβε υπηρεσία στο 401 ΓΣΝΑ πριν από έναν χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από την πρώτη στιγμή φέρεται ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον υψηλόβαθμου αξιωματικού, ο οποίος μάλιστα είχε εκφράσει τη διάθεση να την κάνει υπασπίστρια στο γραφείο του. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο το φλερτ που φέρεται να της έκανε ο αξιωματικός ξέφυγε από τα όρια, με την υπαξιωματικό να απειλεί να προχωρήσει σε καταγγελία εάν συνεχιζόταν η εν λόγω κατάσταση.

Η καταγγελία

Η κατάσταση όχι μόνο δεν καλυτέρευσε, τουναντίον τα πράγματα έγιναν χειρότερα με αποκορύφωμα ένα περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα στο γραφείο του αξιωματικού και με θύμα την υπαξιωματικό. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε την υπαξιωματικό σε επίσημη καταγγελία. Η ΕΔΕ που διεξήχθη δεν φάνηκε να βγάζει αποτέλεσμα και κάπου εκεί -όπως υποστηρίζει το armyvoice.gr- φαίνεται πως υπήρξαν άνωθεν παρεμβάσεις προκειμένου να «κουκουλωθεί» η υπόθεση.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο αξιωματικός που διερευνάται φέρεται να έχει άριστες σχέσεις με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Παρ’ όλα αυτά η υπαξιωματικός προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στο Στρατοδικείο, με αποτέλεσμα να έχει αναλάβει πλέον η στρατιωτική δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το περιστατικό συζητείται στους χώρους του νοσοκομείου και έχει δημιουργηθεί σάλος για τον υψηλόβαθμο αξιωματικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει κι άλλες γυναίκες οι οποίες ανήκουν στο προσωπικό του νοσοκομείου (συμπεριλαμβανομένου και του πολιτικού προσωπικού) που φέρεται να ενοχλούσε κατά καιρούς ο αξιωματικός.

Το δημοσίευμα του armyvoice υποστηρίζει ότι ο αξιωματικός έχει ήδη απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του για όσο χρονικό διάστημα κρατήσει η έρευνα. Η «Εφ.Συν.» επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πριν από δύο εβδομάδες το εν λόγω άτομο πήρε απόσπαση ενός μηνός σε οικονομική υπηρεσία του στρατού στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο. Την ίδια μοίρα είχε και η υπαξιωματικός, η οποία βρίσκεται πλέον σε θέση στο ΓΕΣ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για το θέμα είναι ενήμερος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που επισκέφτηκε το νοσοκομείο πριν από δύο μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...