Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι ισχύει για τις αλλεργίες - «Προετοιμασμένα τα εμβολιαστικά κέντρα

 Εμβόλιο Pfizer

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (851)
Βρείτε μας

Οι αλλεργίες από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες, σημείωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας ότι τα εμβολιαστικά κέντρα είναι προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης.

Στις ανησυχίες που εκφράζονται σε σχέση με την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης από το εμβόλιο για τον κορονοϊό αναφέρθηκε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό και το σχέδιο εμβολιασμού στη χώρα. 

Όπως είπε η ίδια, οι αλλεργίες από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες, σημειώνοντας ότι κοινές αλλεργικές αντιδράσεις (όπως για παράδειγμα σε τρόφιμα) δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία για την άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε αλλεργικής αντίδρασης - ήπιας ή ακόμη και σοβαρότερης. 

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τα περιστατικά αναφυλακτικών αντιδράσεων που οδηγούν τα άτομα στο νοσοκομείο, επεσήμανε ότι σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί η γνώμη του γιατρού ή του αλλεργιολόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του, έκανε γνωστό, ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 471 άτομα με ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, το οποίο και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...