Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Το Sputnik στους δρόμους της Αθήνας: Τι ήταν το 2020 για τους Έλληνες και τα όνειρα για το 2021

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
 0  0  0
Βρείτε μας

Το Sputnik βγήκε στους δρόμους της Αθήνας για να μάθει πώς βλέπουν οι πολίτες το 2020 που μας αποχαιρετά, τι εύχονται για το 2021 και ποιες είναι οι ελπίδες για τη νέα χρονιά. 

Η χρονιά που φεύγει, πίκρανε πολύ κόσμο, λόγω της πανδημίας. Τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της άλλαξαν τις ζωές αρκετών ανθρώπων. 

Περιπλανηθήκαμε στους δρόμους κάτω από την Ακρόπολη για να δούμε τις αντιδράσεις των πολιτών. Κάποιοι πολίτες της Αθήνας τα βλέπουν όλα μαύρα, όμως κάποιοι άλλοι, δεν χάνουν το κουράγιο τους και ελπίζουν σε καλύτερες μέρες μέσα στο 2021.

«Θα χαρακτήριζα το 2020 σκληρό και αδυσώπητο: Πως μας πετσόκοψε έτσι;», αναφέρει η Χριστίνα Δ. προσπαθώντας να διασκεδάσει την κατάσταση.

«Και μόνο το γεγονός ότι σχολιάζω με μάσκα, κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό. Αν ένα χρόνο πριν μας έλεγαν ότι θα ξεσπάσει μια πανδημία κανείς δεν θα το πίστευε». 

Αναφορικά με το νέο έτος τονίζει ότι μερικές φορές ισχύει το ρητό κάθε πέρσι και καλύτερα. Δύσκολη χαρακτηρίζει τη χρονιά που μας πέρασε, ο Κώστας Χ.

«Το 2020 το χαρακτηρίζω μαύρο. Τα ψεύτικα τα lockdown μας κάνουν ζημιά».

Όπως αναφέρει, το κράτος, παρέμεινε δυσκίνητο και το 2020 καθότι ο ίδιος αντιμετώπισε πρόβλημα με τη σύνταξή του. 

Για το επόμενο έτος δεν βλέπει τίποτα καλό. 

«Το πρόβλημα παραμένει: ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και δεν διορθώνεται ο κόσμος», μας λέει μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί κατά της πανδημίας.

«Το 2020 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για την ανθρωπότητα», τονίζει ο Ιωάννης Ζ.

«Τέτοια χρονιά έχει να υπάρξει ξανά από τον πόλεμο».  Όπως εκτιμά, η κρίση που απορρέει από τον ιό, θα σημαδέψει και την επόμενη χρονιά.

«Το 2021 θέλω να πάω ξανά ένα ταξίδι, να έχω ξανά επαφή με αυτούς που αγαπάω, να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν τον κορονοϊό», εξηγεί η Μυρτώ.

Δεν της έλειψαν πολλά καθότι συνταξιούχος, όπως μας λέει. Όμως αναγνωρίζει το ευρύτερα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων ευχήθηκε να τονωθεί ξανά η οικονομία στην Ελλάδα και παγκοσμίως, καθότι πολλά κράτη έχουν βουλιάξει οικονομικά. 

«Ήταν ένας δυσάρεστος χρόνος αυτός που κλείνει, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν για όλο τον πλανήτη λόγω της COVID-19. Το αποτέλεσμα είναι να θέλουμε να φύγει και να μην έρθει ξανά αυτή η χρονιά». 

Μια χρονιά με πολύ άγχος, όχι μόνο για το θέμα της δουλειάς αλλά και για την υγεία, ανέφερε η Λυδία μιλώντας για το 2020. Έμεινε άνεργη από τον περασμένο Μάρτιο. 

«Μας στέρησε τους δικούς μας ανθρώπους. Ελπίζω το 2021 να μην είναι μια χρονιά που θα βλέπω ξανά τα παιδιά μου εγκλωβισμένα, με το άγχος στα μάτια. Να μη νιώθουν το φόβο και την ανασφάλεια».

«Ξεριζωτικό» χαρακτήρισε το 2020 η Ισμήνη. 

«Βγάζεις τη ρίζα και κυριολεκτικά φυτεύεις κάτι καινούργιο», τονίζει, προσθέτοντας ότι είχε πολλές αλλαγές για αυτήν σε όλα τα επίπεδα.

«Το 2021 περιμένω να κάνω πολλά πράγματα. Δεν έχω σταματήσει να κάνω όνειρα. Θέλω να κάνω ένα ταξίδι στη Ρώμη που αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, θέλω να παίξω θέατρο γιατί είμαι ηθοποιός και θέλω να φύγω από την Αθήνα. Θέλω ο κόσμος γύρω μου να είναι σε θετική διάθεση γιατί πιστεύω ότι ακόμα και από τα πολύ άσχημα πράγματα προκύπτουν τα πολύ όμορφα. Όσο χαμογελάς και ελπίζεις, αλλάζουν τα πράγματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...