Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Καθηγητής Φαρμακολογίας: «Έχει απομονωθεί και στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού»

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2230)
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο καθηγητής φαρμακολογίας, Βαγγέλης Μανωλόπουλος, ενημέρωσε σχετικά με τις πληροφορίες που έχει πως «έχει απομονωθεί και στην Ελλάδα» η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη.

Ο καθηγητής φαρμακολογίας, Βαγγέλης Μανωλόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ενημέρωσε πως έχει απομονωθεί και στη χώρα μας το νέο στέλεχος του κορονοϊού που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία, οδηγώντας σε αποκλεισμό της από πληθώρα χωρών της Ευρώπης. 

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μανωλόπουλος επεσήμανε πως έχει τέτοιες πληροφορίες. 

Σημειώνεται πως η εν λόγω μετάλλαξη εγείρει σοβαρές ανησυχίες καθώς φαίνεται πως η μεταδοτικότητά της είναι έως και 70% μεγαλύτερη, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες πως είναι αυξημένη η θνησιμότητα που προκαλεί.τ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων, σε ενημέρωση που παρείχε αναφορικά με τη μετάλλαξη, σημείωσε επ' αυτού:

«Ενώ είναι γνωστό και αναμένεται ότι οι ιοί αλλάζουν συνεχώς μέσω μετάλλαξης που οδηγεί στην εμφάνιση νέων στελεχών, η προκαταρκτική ανάλυση στο Ηνωμένο Βασίλειο υποδηλώνει ότι αυτή η μετάλλαξη είναι σημαντικά πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες κυκλοφορούσες παραλλαγές, με εκτιμώμενη πιθανότητα αύξησης του αναπαραγωγικού αριθμού (R) κατά 0,4 ή μεγαλύτερη και με εκτιμώμενη αυξημένη μεταδοτικότητα έως και 70%». 

Πού αλλού έχει εντοπιστεί

Πλην της Βρετανίας, η μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης στη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, αλλά και την Ιταλία – επρόκειτο για εισαγόμενο κρούσμα από τη Βρετανία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών εκτίμησε νωρίτερα σήμερα πως «η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη» υπάρχει και σε άλλες χώρες, πλην της Βρετανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χώρα του υπάρχει ταχύτερη διασπορά της μετάλλαξης, ωστόσο υπάρχει και σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDcwfG