Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ?Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Αστυνομία και στα σπίτια ανάλογα με τις καταγγελίες

 

Ανέρρωσαν: 
50.323.438

Θάνατοι: 
1.695.506
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (718)
Βρείτε μας

«Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας της ημέρες των γιορτών, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος μίλησε και για επεμβάσεις σε σπίτια, με την παρουσία όμως εισαγγελέα.

Ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες». 

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, δήλωσε πως η αστυνομία έχει την υποχρέωση να παρέμβει – με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ -  ακολουθώντας όλους τους τύπος και με την παρουσία εισαγγελέα.

Πλην των όποιων διοικητικών προστίμων, σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι έλεγχοι

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η κυκλοφορία μετά τις 22:00 θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

«Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ». 

Όπως συμπλήρωσε, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πλούσιοι και... «φτωχοί» στη νέα Ευρωβουλή

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ 21 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»...