Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Διαχρονικό έγκλημα κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης η ανυπαρξία αντιπυρικής προστασίας

 


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Το αποτέλεσμα ενός διαχρονικού εγκλήματος, στο οποίο έχουν βάλει τη σφραγίδα τους όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, συνεπικουρούμενες από τις εκάστοτε περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με κυρίαρχο στοιχείο την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, ένα «σχέδιο που να έχει για προτεραιότητα τους ανθρώπους, τις κατοικίες, το φυσικό πλούτο της περιοχής, ώστε να τους προστατεύει έγκαιρα και κατάλληλα» είναι «αυτό που ζούμε σήμερα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μεγαλόπολης

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «ο λαός της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και όλης της χώρας, παρόλο που έδωσε με φιλότιμο και αυταπάρνηση, μαζί με τους πυροσβέστες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, τη μάχη με τις φωτιές, βίωσε και εξακολουθεί για ακόμα μια φορά να βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της ανυπαρξίας».

«Κι από πάνω μας κοροϊδεύουν...» υπογραμμίζει, στέκεται στα επιχειρήματα για την κλιματική αλλαγή και στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» αλλά και τα «ευτυχώς δεν χάθηκαν ζωές» που αναφέρεται ευρέως. Όσο για τις προληπτικές εκκενώσεις, σημειώνει ότι «έτσι ξεμπερδεύουν με μια προειδοποίηση, λέγοντας επί της ουσίας στον κόσμο που κινδυνεύει: "Εγώ σε ενημέρωσα. Τώρα εσύ κόψε το κεφάλι σου. Αν καείς ή πνιγείς, είναι δική σου η ευθύνη". Στην πραγματικότητα αυτή η λογική "κοστίζει" λιγότερο οικονομικά και πολιτικά».

Υπενθυμίζει ότι «στις 24 Μάη, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι "έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, έτσι ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τον αντίκτυπο οποιασδήποτε πυρκαγιάς μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούμε"» και ότι λίγες μέρες μετά «βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, όπου αναδείκνυαν την πραγματική κατάσταση στην πρόληψη και την πυρόσβεση και ζητούσαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης όλων των μέσων και φορέων που εμπλέκονται στην προστασία των δασών. Άκουσε κανείς;». 

Καταλήγοντας, αναφέρει πως «οι τεράστιες ελλείψεις στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών και η εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, συνθέτουν κάθε χρόνο το "προσάναμμα" για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αυτό το "προσάναμμα" πρέπει να το σβήσει ο ίδιος ο λαός με την πάλη και τις διεκδικήσεις του. Η δικαιολογημένη οργή για την πυρκαγιά να μετατραπεί σε αγώνα για την προστασία του λαού. Τα ζητήματα προστασίας και αποκατάστασης να γίνουν υπόθεση του λαϊκού κινήματος, με την οργανωμένη του πάλη να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια» και καλεί το λαό σε συνεχή αγώνα για σειρά αιτημάτων προς όφελός του (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη UPD

  Eurokinissi ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 05.10.24 17:19 Νίκος Παπαδημητρίου Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μ...