Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Η Ρωσία στοχεύει ενεργειακές εγκαταστάσεις σε αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι

 

Η Ρωσία στοχεύει ενεργειακές εγκαταστάσεις σε αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία, λένε αξιωματούχοι

Ρωσική επίθεση με drone στο Κίεβο
Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποιούν προβολέα καθώς αναζητούν drones στον ουρανό πάνω από την πόλη κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης με drone και πυραύλων στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 8 Μαΐου 2024. REUTERS/Gleb Garanich Δικαιώματα άδειας αγοράς, ανοίγει νέα καρτέλα
ΚΙΕΒ, 8 Μαΐου (Reuters) - Μια ρωσική αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε πολλές εγκαταστάσεις σε επίθεση που στόχευε ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσαν την Τετάρτη στρατιωτικοί και ενεργειακοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας.
«Άλλη μια μαζική επίθεση στην ενεργειακή μας βιομηχανία!» Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γερμανός Γκαλουστσένκο έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Poltava, Kirovohrad, Zaporizhzhia, Lviv, Ivano-Frankivsk και Vinnytsia ήταν στόχος, πρόσθεσε.Εκτός από την περιοχή Zaporizhzhia, όλες οι άλλες περιοχές απέχουν πολύ από την πρώτη γραμμή που περνάει από την ανατολική και νοτιοανατολική Ουκρανία.
Το μέγεθος της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία δεν έγινε αμέσως γνωστό. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Μόσχα.
Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου της Ουκρανίας Ukrenergo δήλωσε στο Telegram ότι ο εξοπλισμός σε μία από τις εγκαταστάσεις της στην κεντρική Ουκρανία υπέστη ζημιές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.Στην κεντρική περιοχή της Πολτάβα, μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής χτυπήθηκε από επίθεση με drone, προκαλώντας πυρκαγιά, έγραψε στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης της Πολτάβα, Filip Pronin.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.
Οι κυβερνήτες των περιοχών Vinnytsia και Zaporizhzhia δήλωσαν χωριστά ότι υπέστησαν ζημιές κρίσιμες αστικές υποδομές, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Όλοι οι πύραυλοι που στόχευαν το Κίεβο καταστράφηκαν, δήλωσε ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα της επίθεσης.Μάρτυρες του Reuters στο Κίεβο ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις, οι οποίες έμοιαζαν με συστήματα αεράμυνας να χτυπούν εναέρια αντικείμενα.
Συστήματα αεράμυνας συμμετείχαν επίσης στην απόκρουση της ρωσικής επίθεσης πάνω από την περιοχή Lviv, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, όπου σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις, δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.
Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων σε ουκρανικές εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας τους τελευταίους μήνες. Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει αμάχους, αλλά λέει ότι το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα είναι νόμιμος στρατιωτικός στόχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...