Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ο Λαβρόφ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση της Ρωσίδας που κρατείται στις ΗΠΑ


Η Ρωσίδα Μάριγια Μπουτίνα

Ο Λαβρόφ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση της Ρωσίδας που κρατείται στις ΗΠΑ

© AP Photo /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι η Ρωσίδα Μαρίγια Μπουτίνα συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ με κατασκευασμένες κατηγορίες και ζήτησε την απελευθέρωσή της.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε το «ανεπίτρεπτο των ενεργειών των αμερικανικών αρχών που συνέλαβαν τη Ρωσίδα πολίτη Μαρίγια Μπουτίν στις ΗΠΑ στη βάση κατασκευασμένων κατηγοριών, και την ανάγκη πρόωρης απελευθέρωσής της», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάικ Πομπέο, είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, καθώς και την πιθανή επικοινωνία Ρωσίας και ΗΠΑ με άλλες χώρες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία. Θέμα συζήτησης ήταν ακόμη η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
«Σε συνέχεια της Συνόδου Ρωσίας — Αμερικής στο Ελσίνκι, στις 16 Ιουλίου, οι υπουργοί Εξωτερικών αντήλλαξαν απόψεις για τις πιθανότητες επιπλέον ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των χωρών με στόχο την ομαλοποίηση σε μία ισότιμη και αμοιβαία επωφελής βάση», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...