Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας (Βίντεο)


Πυρκαγιά στην Κινέτα

Απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας (Βίντεο)

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στιγμές αγωνίας για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας καθώς οι φλόγες έχουν προσεγγίσει τρεις οικισμούς και απειλούν κατοικίες, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.
Τρεις οικισμοί βρίσκονται υπό στενό κλοιό από την πυρκαγιά που μαίνεται βόρεια της Κινέτας. Πρόκειται για τους οικισμούς Μαρούλα, Γαλήνη και Πανόραμα από όπου οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί με δική τους πρωτοβουλία είτε με οργανωμένο σχέδιο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα για καταστροφή κατοικίας.
Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι ενώ οι εναέριες δυνάμεις επιχειρούν με δυσκολία καθώς το έργο τους δυσκολεύουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν καλύψει ακόμα και περιοχές της Αττικής.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Αέρας σε πευκόφυτη περιοχή και γρήγορα πήρε διαστάσεις.
Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό από το 39ο χλμ. στην κατεύθυνση προς Κόρινθο και στο 57ο χλμ. στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο που ήταν ανέφικτο να αντιμετωπιστεί στα πρώτα βήματά της. «Το κύριο μέλημα είναι να προστατεύσουμε κατοικίες και ζωές» είπε.
Εκτίμησε ότι «επειδή φυσάει δυτικός άνεμος ελλοχεύει κίνδυνος. Η κατεύθυνση αλλάζει συνεχώς και ζήτησε από τους πολίτες της περιοχής να απομακρύνονται οι πολίτες».
  • Πυρκαγιά στην Κινέτα
  • Καπνοί πάνω από την Αττική
1 / 2
© SPUTNIK /
Πυρκαγιά στην Κινέτα
Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Συνάντηση Στ. Κασσελάκη με την ηγεσία της «ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 20:08:37 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Συνάντηση με τον πρόεδρο της ‘'ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ'' κ. Βασίλειο Κάγ...