Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Έχασε τη ζωή του στις φονικές πυρκαγιές και ο Αγρινιώτης ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου


Έχασε τη ζωή του στις φονικές πυρκαγιές και ο Αγρινιώτης ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου


Ανασύρθηκε από τη θάλασσα όπου είχε καταφύγει για να σωθεί από την πυρκαγιά στο Μάτι.Spyridon3
 Ανείπωτη τραγωδία βιώνει η χώρα μας καθώς σήμερα αποκαλύπτεται το μέγεθος της τρομερής καταστροφής που έπληξε την Ανατολική και τη Δυτική Αττική από τις φονικές πυρκαγιές.
Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και αναπόφευκτα  γίνονται γνωστές οι ταυτότητες τους και οι τραγικές προσωπικές ιστορίες.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο Αγρινιώτης ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου  που διετέλεσε  επί σειρά ετών προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Ο άτυχος πρωτοπρεσβύτερος είχε οικογενειακή καταγωγή από την Πετρώνα Βάλτου. Ήταν εξάλλου αδερφός του σημαντικού  μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαποστόλου και γιος του ιερέα Αθανάσιου Παπαποστόλου, ο οποίος ήταν εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγρινίου και άλλων ενοριών της πόλης.
Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα όπου είχε καταφύγει για ασφάλεια λόγω της πυρκαγιάς στο Μάτι όπου βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία με τη σύζυγο του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.
Ο εκλιπών είχε επιδείξει πλούσιο κοινωνικό έργο ενώ -όπως και ο αδερφός του Τάκης- αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στον Παναιτωλικό. Διατηρούσε δεσμούς με τη γενέτειρα του και μάλιστα ήταν  μέλος του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών, στις εκδηλώσεις του οποίου συμμετείχε ενεργά.
Ο δήμος Χαλανδρίου για την απώλεια του π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αποτελεί ο θάνατος του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Η προσφορά του στην πόλη ήταν πολύπλευρη και ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του».
Ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου ήταν και θείος του προπονητή των ακαδημιών του Παναιτωλικού Δ.Θεοδοσίου ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Οι ανθρώπινες απώλειες από την πυρκαγιά στην Αττική άγγιξαν και την οικογένειά μου καθώς στο Μάτι έχασα τον αδελφό της μητέρας μου, τον Ιερέα Σπυρίδων Παπαποστόλου όπου ήταν με την θεία μου και την ξαδέρφη μου στο σπίτι τους εκεί. Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά αλλά δυστυχώς ο θείος μου δεν τα κατάφερε. Ήταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο κατά την διακονία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων».Πηγή: Agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...