Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Μαρτυρία από το Τορόντο: «Πυροβολούσε αδιακρίτως τους θαμώνες ελληνικών εστιατορίων»


Η αστυνομία του Τορόντο στο σημείο της επίθεσης ενόπλου σε ελληνική συνοικία

Μαρτυρία από το Τορόντο: «Πυροβολούσε αδιακρίτως τους θαμώνες ελληνικών εστιατορίων»

© AFP 2018 / Cole BURSTON
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ένας περαστικός, απλά γύρισε και πυροβολούσε όποιον έβλεπε μπροστά του σε έναν δρόμο με αποκλειστικά ελληνικά εστιατόρια, δήλωσε η Ελληνίδα δημοσιογράφος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην ένοπλη επίθεση στο Τορόντο. Ο δράστης σκότωσε μια νεαρή γυναίκα πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός. Μεταξύ των 13 τραυματιών και ένα 9χρονο κορίτσι.
Τις στιγμές τρόμου που έζησε κατά την επίθεση ενόπλου στο Τορόντο, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μπετίνα Διονυσόπουλος.
Όπως εξήγησε το παράθυρο του ραδιοφώνου στο οποίο εργάζεται, βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δρόμο στον οποίο έγινε το περιστατικό, στον οποίο υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο ελληνικά εστιατόρια.
Η κ. Διονυσόπουλος είπε ότι ο κόσμος, όπως κάθε Κυριακή, έτρωγε, όταν ένας περαστικός, απλά γύρισε και πυροβολούσε τον κόσμο και όποιον έβλεπε μπροστά του. «Περπατούσε και πυροβολούσε αδιακρίτως τους θαμώνες ελληνικών εστιατορίων», είπε χαρακτηριστικά.
Το χρονικό της επίθεσης
Ο ένοπλος, άνοιξε πυρ σε ελληνική συνοικία στην λεωφόρο Ντάνφορθ, σκοτώνοντας μια γυναίκα, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός. Τραυμάτισε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι εννέα ετών, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
​Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς και είδαν αρκετούς ανθρώπους τραυματισμένους.
Αστυνομική πηγή, δήλωσε ότι ο δράστης, ενδέχεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν απέκλεισε κανένα άλλο ενδεχόμενο.
Συγκλονιστικό βίντεο του ενόπλου τη στιγμή της επίθεσης στην ελληνική συνοικία
Λίγη ώρα μετά την επίθεση, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο από τη στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ.
Δείχνει έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα, με μαύρο καπέλο και μια μεγάλη μαύρη τσάντα, να πλησιάζει σε κατάστημα να σηκώνει το όπλο και να ρίχνει τρεις πυροβολισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τελ Αβίβ: Χιλιάδες ισραηλινοί διαδηλωτές απαιτούν παραίτηση Νετανιάχου και επιστροφή των ομήρων

  Newsroom   Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 19:31 34 SHARES Με βασικά αιτήματα την παραίτηση Νετανιάχου και την ασφαλή επιστροφή όλων των ομήρων της...