Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γαλλικά ΜΜΕ: Έλληνας ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τον σωματοφύλακα του Μακρόν


Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, σωματοφύλακας του Μακρόν, δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο

Γαλλικά ΜΜΕ: Έλληνας ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τον σωματοφύλακα του Μακρόν

© AFP 2018 / Christophe Archambault
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Γαλλικό περιοδικό υποστηρίζει ότι είναι ελληνικής καταγωγής ο διαδηλωτής που ο σωματοφύλακας του Μακρόν χτύπησε στην πορεία της Πρωτομαγιάς. Πέντε άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση για την υπόθεση.
Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο διαδηλωτής που ο σωματοφύλακας του Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, χτύπησε σε πορεία της Πρωτομαγιάς και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί σκάνδαλο στη Γαλλία, αφότου το βίντεο από το επίμαχο συμβάν ήρθε στη δημοσιότητα.
Ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι από την Ελλάδα και είχε δώσει ψεύτικη ταυτότητα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Closer. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι η ταυτότητα που έδωσε ήταν Έλληνα μπασκετμπολίστα.
Μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον επικεφαλής ασφαλείας του Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε σε περιπολικό ενώπιον των αρμόδιων αρχών και παρέμεινε για τέσσερις ώρες υπό κράτηση, πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος.
Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Αλεξάντρ Μπεναλά έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μπεναλά είχε λάβει άδεια να βρίσκεται στη διαδήλωση αν και δεν είχε υπάρξει ποτέ αστυνομικός. Επιπλέον φορούσε αστυνομικό κράνος.
Το γραφείο του Γάλλου προέδρου αρχικά έθεσε σε αργία τον Μπεναλά, αλλά υπό το βάρος των αποκαλύψεων υποχρεώθηκε να τον απολύσει. Την Παρασκευή, ο Μπεναλά, καθώς και ο υπάλληλος του κόμματος του Μακρόν, Βενσάν Κρας, τέθηκαν υπό κράτηση. Το ίδιο συνέβη σήμερα και με τρεις αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση δίνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας στον Μπεναλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...