Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Το αντίπαλον δέος στο Ίδρυμα Σόρος σχεδιάζει ο Μπάνον για στήριξη δεξιών κομμάτων


Ο Στιβ Μπάνον με τη Μαρίν Λεπέν

Το αντίπαλον δέος στο Ίδρυμα Σόρος σχεδιάζει ο Μπάνον για στήριξη δεξιών κομμάτων

© AP Photo /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Μετά τη φυγή του από τον Λευκό Οίκο, ο Στιβ Μπάνον αναζητά νέους τρόπους στήριξης δεξιών κομμάτων και αποφάσισε να ιδρύσει το αντίπαλον δέος στο ίδρυμα Open Society Foundations του Τζορτζ Σόρος.
Ο Στιβ Μπάνον, ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ίδρυμα με στόχο την υποστήριξη των δεξιών ομάδων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Daily Beast, ο Μπάνον θέλει να προσφέρει μία εναλλακτική στο Open Society Foundations του Τζορτ Σόρος το οποίο ο ίδιος θεωρεί επιτυχημένο, αν και δε συμφωνεί με την ατζέντα του.
«Ο Σόρος είναι ευφυέστατος. Είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος», δήλωσε ο Στιβ Μπάνον σε συνέντευξη του στο The Daily Beast.
Το ίδρυμα, το οποίο θα ονομάζεται «Το Κίνημα» (The Mouvement) και θα ασχολείται με δημοσκοπήσεις, ερευνητική συμβουλευτή για τον στοχευμένο τρόπο μεταφοράς μηνυμάτων και δεδομένων για λογαριασμό δεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, τα οποία είδαν ένα κύμα υποστήριξης μετά από μια μεγάλη μεταναστευτική ροή από τη Μέση Ανατολή.
Ο Μπάνον είχε ήδη αρκετές συναντήσεις με πρώην και νυν επικεφαλής δεξιών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο Φάρατζ, η Λεπέν και ο Όρμπαν.
Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ ελπίζει ότι τα δεξιά αυτά κόμματα θα μπορούν να κερδίσουν ακόμη και το 1/3 των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις επόμενες εκλογές, τον Μάιο του 2019.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, παρότι αναφέρει τον Σόρος σαν παράδειγμα, η οργάνωση του Μπάνον δεν θα έχει το μέγεθος του Open Society Foundations, καθώς εν αρχή σχεδιάζει να προσλάβει μόλις 10 υπαλλήλους. Ωστόσο, περισσότεροι θα προσληφθούν μετά τις εκλογές, εάν το ίδρυμα αποδειχθεί αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου