Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Αγώνας δρόμου για την ταυτοποίηση των θυμάτων


Το νεκροτομείο Αθηνών όπου γίνεται η ταυτοποίηση και αναγνώριση των θυμάτων

Αγώνας δρόμου για την ταυτοποίηση των θυμάτων

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
51 σορούς θυμάτων της πύρινης λαίλαπας έχουν ταυτοποιήσει ήδη οι ιατροδικαστές. Σε 88 ανέρχονται οι νεκροί από τις πυρκαγιές. 46 άνθρωποι νοσηλεύονται οι 9 σε μονάδες εντατικης θεραπείας. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα καμένα αλλά και στη θάλασσσα.
Πυρετωδώς εργάζονται οι ιατροδικαστές για να ταυτοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τις σορούς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 51 σοροί, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ ενώ καθοδόν προς τα εργαστήρια βρίσκονται τα αποτελέσματα για πέντε έως έξι ακόμη πρόσωπα.
Το έργο των ιατροδικαστών είναι ιδιαίτερα σύνθετο, καθώς για αρκετές απανθρακωμένες σορούς η μέθοδος ταυτοποίησης με DNA δεν αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους, όπως στον έλεγχο των οδοντιατρικών στοιχείων των θυμάτων.
Τα θύματα της πύρινης λαίλαπας, ανέρχονται πλέον σε 88.
Εννέα εγκαυματίες νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Αττικής. Συνολικά 46 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία, ενώ δύο παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα στο Αγία Σοφία, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Για πέμπτη ημέρα, οι διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν για αγνοούμενους, κυρίως στο Μάτι, όπου και εντοπίστηκε η πλειοψηφία των θυμάτων της τραγωδίας. Ερευνούν ξανά σε καμένα οικόπεδα και καμένα σπίτια.
Αντίστοιχα σε εξέλιξη είναι και η θαλάσσιες έρευνες από το λιμενικό, οι οποίες εκτείνονται σε μία ευρεία περιοχή, από τη Ραφήνα έως νότια της Μακρονήσου.
Συνολικά έως σήμερα, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, έχουν πραγματοποιηθεί 67 καταδύσεις σε ακτές της ανατολικής Αττικής, της νοτιοδυτικής Εύβοιας και διάφορες βραχονησίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...