Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ομολογία ενοχής: Τα Τίρανα δεν θέλουν την συμμετοχή των ελληνικών Αρχών στην έρευνα της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα

Ομολογία ενοχής: Τα Τίρανα δεν θέλουν την συμμετοχή των ελληνικών Αρχών στην έρευνα της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος PRO NEWS
Τα Τίρανα έχουν πλέον «στριμωχτεί» μετά την δολοφονία του Έλληνα ομογενή Κ.Κατσίφα και το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρεσβευτή Ελένη Σουράνη και της ανακοίνωσε ότι οι μόνες αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του θανάτου του είναι οι αλβανικές. 
Δεν θέλουν την συμμετοχή των ελληνικών αρχών καθώς ξέρουν πως έτσι δεν θα μπορέσουν να κρύψουν «λεπτομέρειες»
Σημειώνεται ότι η ελληνική αστυνομία προδίκαζε ότι θα αποσταλεί κλιμάκιό της στην Αλβανία, ωστόσο με την ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ξεκαθαρίζει πως κατέστησε στην πρέσβειρα σαφές ότι το συμβάν διερευνάται από την αλβανική εισαγγελία βάσει του αλβανικού Δικαίου και Συντάγματος.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει πως «η Ελληνίδα πρεσβευτής Ελένη Σουράνη κλήθηκε στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας αναφορικά με το περιστατικό στις Βουλιαράτες.
Της ανακοινώσαμε τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το περιστατικό. Καταστήσαμε σαφές ότι η υπόθεση διερευνάται από την αλβανική εισαγγελία, τη μόνη αρχή που μπορεί να διερευνήσει οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα που διεξήχθη στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, βάσει του αλβανικού νόμου και του αλβανικού συντάγματος» τονίζει η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ.
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «το αλβανικό ΥΠΕΞ επανέλαβε την έκκλησή του να υπάρξει ωριμότητα και να εξασφαλιστεί ότι η Αλβανία είναι ασφαλής τόπος για κάθε πολίτη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με ελληνική ιθαγένεια».
Η ελληνικής Δικαιοσύνη, πάντως θα ερευνήσει το τραγικό περιστατικό στους Βουλιαράτες. Συγκεκριμένα, η δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συγγενικά πρόσωπα του θύματος προσκόμισαν την ταυτότητά του, καθώς είχε ελληνική υπηκοότητα. 
Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Έλληνας ιατροδικαστής, μετά την έγκριση που δόθηκε να εξετάσει τη σορό. Υπενθυμίζουμε πως αυτό το αίτημα της οικογένειας είχε αρχικά απορριφθεί από τις αλβανικές αρχές. Ο Έλληνας ιατροδικαστής βρίσκεται στην Αλβανία μαζί με Έλληνες δικηγόρους, αλλά οι αλβανικές αρχές, όχι μόνο απέτρεψαν την ενδελεχή εξέταση, αλλά και έχουν αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία.
Έχουν παρέμβει στην σορό του Έλληνα ομογενή με σαφή σκοπό να κρύψουν το τι πραγματικά συνέβη.
Σημειώνεται ότι γιατρός και φίλος του αποθανόντος κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί των Renea πρέπει να έσυραν το θύμα 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή:
«Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε.
Ο ίδιος άνθρωπος υποστήριξε ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί πριν από το συμβάν, με τους αστυνομικούς να τον απειλούν ώρες πριν τη συμπλοκή.
Oι αλβανικές αρχές, υποστήριζαν ότι ο νεαρός άνδρας κρύφτηκε, αρνήθηκε να παραδοθεί, και τους επιτέθηκε με καταιγισμό πυρών 
Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στους Βουλιαράτες, είπε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.
«Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας». Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...