Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΕΞ: Δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως κρίνει


Η πρόσοψη του κτιρίου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

ΥΠΕΞ: Δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως κρίνει

© Φωτογραφία : SOOC/Nikos Libertas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Μήνυμα στην Τουρκία ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έστειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους. Το αυτό ισχύει ασφαλώς για όλη την επικράτεια».
Απαντά στην τουρκική πλευρά ότι «αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου και απειλές βίας από την πλευρά της Τουρκίας, όπως και η αμφισβήτηση των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μας, ούτε αλλάζουν το γεγονός αυτό, αλλά ούτε συμβάλλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας».
Είχε προηγηθεί γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να δείξουμε ανοχή σε βήματα στα οποία δεν υπάρχει διμερής συμφωνία στο Αιγαίο, όπου έχουν ακτές οι δύο χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...