Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ε.Ράμα: Και φονιάς και θρασύς-Κάλεσε την ελληνίδα πρέσβη για να «ζητήσει τα ρέστα»- Να τους μπλοκαριστεί η είσοδος σε ΕΕ

 Ε.Ράμα: Και φονιάς και θρασύς-Κάλεσε την ελληνίδα πρέσβη για να «ζητήσει τα ρέστα»- Να τους μπλοκαριστεί η είσοδος σε ΕΕ
Και φονιάδες και θρασείς! Μετά την δολοφονία του ομογενή Κ.Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα  για εξηγήσεις.
Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας κάλεσε την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα  από τη RENEA στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, πριν από τρεις ημέρες γράφουν οι Αλβανοί οι οποίο πιστοί στην γραμμή Ε.Ράμα τον χαρακτηρίζουν ακόμη "εξτρεμιστή"!

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ανακοινώθηκαν στην πρέσβειρα Ελένη Σουράνη με σαφήνεια οι θέσεις των αλβανικών αρχών για το θέμα και ότι το περιστατικό ερευνάται από την Εισαγγελία, που είναι το μόνο θεσμικό όργανο που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών για το περιστατικό στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.
Η Πρέσβειρα ενημερώθηκε για τη σαφή θέση των αλβανικών αρχών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.
Στην πρέσβειρα τονίστηκε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία.
Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή, που με βάση το αλβανικό σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία, διεξάγει  ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
Το υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση. Ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες πολιτικές και διπλωματικές παρεξηγήσεις για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι η Αλβανία είναι μία ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της  ελληνικής εθνικότητας.
Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κ.Κατσίφα δείχνει ότι πόσο λάθος ήταν η γραμμή του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, ο οποίος έδινε "γη και ύδωρ" προκειμένου όπως έλεγε να "κλείσει όπως όπως" ;όλα τα ζητήματα τα Αλβανία.
Σε αντάλλαγμα οι Αλβανοί φάνηκαν προετοιμασμένοι από καιρό για την εκμετάλλευση ενός γεγονότος το οποίο θα προκαλούσε ένταση καθώς μετά την «εξουδετέρωση» του Έλληνα μειονοτικού από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, εκτός του κ. Ράμα, τα αλβανικά ΜΜΕ και πολιτικοί παράγοντες της Αλβανίας πυροδότησαν το ανθελληνικό κλίμα και την επιθετική ρητορική εναντίον της μειονότητας.
Το λιγότερο, θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ...
pro news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...