Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

X.Ακάρ: «Το 2019 παίρνουμε και τα F-35 και τους S-400 - Όλα τα προγράμματα συνεχίζονται κανονικά»

The best of both worlds» σε ότι αφορά στα οπλικά συστήματα και στα γεωπολιτικά ανταλλάγματα, παίρνει η Τουρκία από τις δύο υπερδυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία αφού όπως δήλωσε  ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ η εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019 ενώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους τα μαχητικά F-35 θα παραληφθούν κανονικά
«Οι εργασίες για την εγκατάσταση θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2019. Τώρα προσλαμβάνουμε προσωπικό. Το προσωπικό που θα επιλεγεί θα μεταβεί στη Ρωσία για εκπαίδευση στις αρχές του 2019, θα πάρει τις απαραίτητες γνώσεις εκεί και μετά θα επιστρέψει για να εργαστεί», επεσήμανε ο Ακάρ.
Ο Τούρκος υπουργός εξήγησε παράλληλα ότι η Άγκυρα συνεχίζει κανονικά με την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και ένα τρίτο και ένα τέταρτο αεροσκάφος θα παραδοθούν στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2019.
Ο Τούρκος ΥΠΑΜ δίνει μια μη βολική απάντηση σε όσους διέρρεαν ότι η Τουρκία δεν θα πάρει τα μαχητικά και ότι οι ΗΠΑ θα «συντρίψουν» την τουρκική υπεροψία και άλλα... ωραία.
Είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν χειρίστηκε το ζήτημα του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον με πολύ επιτυχημένο τρόπο και εν τέλει πήρε ότι ήθελε και ότι ζητούσε.
Στις ΗΠΑ δεν ακούγεται τίποτα για κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας που άλλωστε για όσους δεν το κατάλαβαν δεν εφαρμόστηκαν ποτέ και έμειναν «παγωμένες» 
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βερολίνο: Φωτιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζονται συστήματα αεράμυνας – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Ανησυχίες για το τοξικό νέφος

  03.05.2024 | 20:53 Σε προάστιο του Βερολίνου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο σιδήρου, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχίες για το το...