ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΑΠΕ /Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, 08:12:35 / Τελευταία Ενημέρωση: 08:23 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Εάν οι εκλογές είχαν γίνει νωρίτερα, όπως ζητούσε η ΝΔ, πιθανώς θα είχαμε γλιτώσει την υπερφορολόγηση των πάντων και την καθίζηση της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «όποτε και αν αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ο ελληνικός λαός θα τον αποδοκιμάσει».
Κληθείς να σχολιάσει την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Κικίλιας απαντά, στο Πρακτορείο, με μία δήλωση του Ουίνστον Τσόρστιλ «πολύ λίγο, πολύ αργά» και δηλώνει ότι «αν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν, το 2016, την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να ενταχθούν προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις που προτείνει το κάθε κόμμα, έτσι ώστε οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για το ποιες αλλαγές θέλουν, η Συνταγματική αναθεώρηση θα λάμβανε σάρκα και οστά».
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σημειώνει στη συνέντευξή του: «Απεύχομαι αυτό που, δυστυχώς, μοιάζει όλο και πιο πιθανό. Με διάφορους τρόπους να βρεθούν οι πρόθυμοι να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».
Σχετικά με τα φαινόμενα παραβατικότητας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης υποστηρίζει ότι «η ΝΔ θα βάλει σε τάξη την Ελλάδα» και δηλώνει ότι «το 2014 τα ποσοστά εγκληματικότητας ήταν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 χρόνων».
Τέλος, ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι δήθεν προοδευτικές πολιτικές για "ανοικτά σύνορα" με ευθύνη ορισμένων ευρωπαίων πολιτικών και, βεβαίως, και του κ. Τσίπρα, οδήγησαν την Ευρώπη σε μια άνευ προηγουμένου κρίση, τη μεταναστευτική/προσφυγική, η οποία τάραξε συθέμελα το οικοδόμημά της, πιθανότατα με μεγαλύτερη ένταση από την οικονομική».
Η συνέντευξη του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Α΄ Αθήνας Βασίλη Κικίλια, στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ως εξής:
Κύριε Κικίλια, προ ημερών ο πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης στέλνοντας, μάλιστα, και επιστολές στους πολιτικούς αρχηγούς. Την Παρασκευή μάλιστα κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος. Βλέπετε να υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης;
O εμβληματικός πολιτικός Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε κάποτε «πολύ λίγο, πολύ αργά». Αν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν το 2016 την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να ενταχθούν προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις που προτείνει το κάθε κόμμα, έτσι ώστε οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών για το ποιες αλλαγές θέλουν, η Συνταγματική Αναθεώρηση θα λάμβανε σάρκα και οστά. Ως καιροσκόπος και τακτικιστής όμως, ο κ. Τσίπρας την φέρνει λίγο πριν τις εκλογές. Ευτελίζει μια κορυφαία θεσμική διαδικασία, όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν προτείνει έξι μηνιαίες ψηφοφορίες στη Βουλή -μετά τις τρεις που ήδη προβλέπει το Σύνταγμα- και επιπλέον απευθείας εκλογή από το λαό των δύο πρώτων υποψηφίων. Ούτε στα προκριματικά της UEFA δεν γίνεται αυτό. Για να σοβαρευτούμε, είναι υποκριτικό να κουνάει το δάχτυλο και να υπερασπίζεται την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής, ένα κόμμα που έκανε ακριβώς το αντίθετο το 2014, για να πάρει την εξουσία και να καταστρέψει τη χώρα.
Η Ν.Δ. στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την προσεχή Τρίτη, θα δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της για όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές και έτσι όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εν αναμονή της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ θεωρείτε ότι τόσο στη γειτονική χώρα, όσο και στη χώρα μας, θα ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία των Πρεσπών;
Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά έβλαψαν τα εθνικά συμφέροντα, δίνοντας «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια, γιγαντώνοντας την ίδια στιγμή τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Απεύχομαι αυτό που δυστυχώς μοιάζει όλο και πιο πιθανό: Με διάφορους τρόπους θα βρεθούν οι πρόθυμοι να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η ΝΔ δεν έχει σταματήσει να ζητά εκλογές. Τώρα πλέον που μπαίνουμε και τυπικά σε εκλογικό έτος, ποιο διάστημα θεωρείτε πιο πιθανό να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές;
Αν, κυρία Αδηλίνη, οι εκλογές είχαν γίνει νωρίτερα, όπως ζητούσε η Νέα Δημοκρατία αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πιθανώς θα είχαμε γλιτώσει την υπερφορολόγηση των πάντων, την καθίζηση της ελληνικής οικονομίας, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, την ανομία και τον τρόμο που επικρατεί στις γειτονιές της Αθήνας, τη διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης, τις αλλεπάλληλες ήττες στα εθνικά μας θέματα, την γενική απαισιοδοξία και απελπισία που επικρατεί στη χώρα. Όποτε και αν αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ο ελληνικός λαός θα τον αποδοκιμάσει. Γιατί είπε κατά συρροή ψέματα και έπαιξε με την ελπίδα των Ελλήνων, υφαρπάζοντας τη ψήφο τους, για να φέρει 2 Μνημόνια, σκληρά μέτρα και επιτροπεία μέσω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060.
O πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο» και ζητά εδώ και τώρα εκλογές. Από πού πηγάζει η βεβαιότητα της ΝΔ ότι αν σήμερα είχαμε εκλογές και γινόταν κυβέρνηση θα έβγαζε από το αδιέξοδο την ελληνική οικονομία;
Η ΝΔ λέει πάση θυσία μείωση της φορολογίας, κρουνηδόν απελευθέρωση των επενδύσεων και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας. Σε περιβάλλον ασφάλειας, τάξης, φύλαξης των συνόρων, πάταξης της παράνομης μετανάστευσης. Αυτός είναι ο δρόμος για να βγει η ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο. Αυτός είναι ο δρόμος για την ανόρθωση της πατρίδας μας.
Να περάσουμε και στα θέματα δημόσιας τάξης καθώς έχετε χρηματίσει στο παρελθόν και υπουργός στο αρμόδιο υπουργείο. Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ αναφορικά με την παραβατικότητα;
Η ΝΔ θα βάλει σε τάξη την Ελλάδα. Θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, τις συνεχείς αποφυλακίσεις βαρέων ποινικών, επικίνδυνων τρομοκρατών και μεγαλοοικονομικών απατεώνων. Θα επανασυστήσει την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύει την ομάδα ΔΙΑΣ, που μαζί με όλη την ελληνική αστυνομία θα περιπολούν έξω στους δρόμους. Οι Έλληνες θα πάψουν να ζουν υπό το κράτος του φόβου. Κανένας Ρουβίκωνας δε θα μπουκάρει στα υπουργεία, στη Βουλή, στις πρεσβείες διασαλεύοντας το αγαθό της δημόσιας τάξης. Τα Πανεπιστήμια μας δεν θα είναι κέντρα ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών, τα παιδιά μας αξίζουν πολύ καλύτερα από αυτό. Και επειδή επικαλείστε τη θητεία μου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως αποκάλυψαν τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το 2014 τα ποσοστά εγκληματικότητας ήταν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 χρόνων. Οι πολίτες αισθάνονταν ασφαλείς, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ αφήνονταν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η παράνομη μετανάστευση, τα νησιά μας θωρακίστηκαν, τα σύνορά μας προστατεύτηκαν, ο τουρισμός στηρίχθηκε. Η διαφορά με το σήμερα είναι χαώδης.
Κύριε Κικίλια, η ΝΔ επιμένει ότι υπάρχει οσμή σοβαρού σκανδάλου με τα κονδύλια στο μεταναστευτικό. Έχετε αποδείξεις στα χέρια σας για αυτά που καταγγέλλετε;
Η ΝΔ έφερε στη Βουλή τις καταγγελίες των τοπικών κοινωνιών για κακοδιαχείριση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τέσσερα χρόνια και ούτε ένας διεθνής διαγωνισμός. Μόνο απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένους εργολάβους μέσω διαγωνισμών «στο πόδι». Αδιαφάνεια, υπερκοστολογήσεις και φωτογραφικές διαδικασίες στη διαχείριση των κονδυλίων κατήγγειλαν τρεις γενικοί γραμματείς μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ -οι οποίοι και παραιτήθηκαν- ένας ειδικός γραμματέας, διευθυντές των Κέντρων Υποδοχής, καθώς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ο OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση του τη διεξαγωγή έρευνας για τα κονδύλια σίτισης. Σε καιρούς που ο Έλληνας ασφυκτιά, είναι υποχρέωση μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξουμε την κυβέρνηση και να εντοπίσουμε πού διοχετεύτηκαν τα 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι΄ αυτό και καταθέσαμε αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό. Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κρύβεται.
Σας φοβίζει η πιθανότητα όξυνσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων μετά το θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ή ακόμα και η πιθανότητα αντιποίνων;
Οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα για τον θάνατο του ομογενούς μας. Μια έρευνα που δεν πρέπει οι επίσημες αρχές της Αλβανίας, σε καμία περίπτωση να εμποδίζουν ή να συσκοτίζουν. Όμως, θέλω να επισημάνω ότι οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν επιεικώς απαράδεκτες, εμπρηστικές και με προφανή σκοπιμότητα, καθώς έσπευσε να «βγάλει» πόρισμα την ίδια κιόλας μέρα του τραγικού γεγονότος. Θα έπρεπε να έχει στο νου του ο κ. Ράμα ότι τουλάχιστον 1 εκατ. συμπολίτες του ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε ομαλές, ειρηνικές, ανθρώπινες σχέσεις μαζί τους.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σας φοβίζει το γεγονός ότι σε κάθε κάλπη που ανοίγει στο χώρο της Ευρώπης δείχνει άνοδο της ακροδεξιάς και καταποντισμό της Σοσιαλδημοκρατίας; Θεωρείτε ότι η Ευρώπη μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά;
Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι δήθεν προοδευτικές πολιτικές για «ανοιχτά σύνορα» με ευθύνη ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών, και βεβαίως του κ. Τσίπρα, οδήγησαν την Ευρώπη σε μια άνευ προηγουμένη κρίση, τη μεταναστευτική/προσφυγική, οποία τάραξε συθέμελα το οικοδόμημά της, πιθανότητα με μεγαλύτερη ένταση από την οικονομική. Είναι σαφές ότι πλέον διακυβεύεται η ασφάλεια των χωρών, ο δυτικός πολιτισμός και, στο τέλος της ημέρας, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπήρξα ποτέ υπέρ των άκρων. Αντιθέτως είμαι υπέρμαχος της αριστοτελικής μεσότητας και της κοινής λογικής. Όμως, οι πολίτες αναζητούν πρακτικές απαντήσεις από τους ηγέτες τους και η ΕΕ πρέπει να ξαναγίνει μια ήπειρος της ασφάλειας και της ευημερίας. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα επικρατήσουν ψύχραιμες φωνές, που θα δίνουν όμως και λύσεις στα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου