Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Πιο κοντά τα πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δίνουν το «ok»


Ιταλική σημαία

Πιο κοντά τα πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δίνουν το «ok»

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ιταλίας - που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή κυρώσεων - προκρίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνήσεις της ΕΕ, μετά από το «όχι» που έλαβε ο προϋπολογισμός της Ρώμης από την Κομισιόν.
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ανάψουν το πράσινο φως, την Πέμπτη, για την εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της Ιταλίας, σύμφωνα με δύο πηγές της ΕΕΕ και ένα έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters.
Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να εγκριθεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά σε μια πιο διαλλακτική στάση από μέρους των Βρυξελλών, η απόφαση για την επίσημη έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο. 
Σε ένα προσχέδιο που συζητήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, τη Δευτέρα, αναφέρεται ότι η Ιταλία δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ για τη μείωση του χρέους της.
Το προσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί, σε τηλεδιάσκεψη, από την Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή, την Πέμπτη, όπως είπαν δύο πηγές στο Reuters. 
Το επίσημο «ok» από τα κράτης — μέλη της ΕΕ θα επέτρεπαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προκρίνει την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος της Ιταλίας, μία άνευ προηγουμένη κίνηση που θα οδηγούσε σε κυρώσεις
Η ιταλική κυβέρνηση, τη Δευτέρα, επανέλαβε ότι θα μείνει προσηλωμένη στους στόχους για τον προϋπολογισμό, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περικόψει σταδιακά τον στόχο για το έλλειμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...