Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια και το πανεπιστημιακό άσυλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα ο μόνος χώρος όπου δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».
Σε έντονο ύφος ξεκίνησε την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε ερώτημα προς τον πρωθυπουργό για το πανεπιστημιακό άσυλο, ωστόσο ξεκίνησε εγκαλώντας τον πρωθυπουργό για την καθυστέρησή του να φτάσει στη βουλή.
«Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό. Σας περιμέναμε 45 λεπτά. Θα μάθετε να σέβεστε το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «αυτό που άλλοτε λέγαμε πανεπιστημιακό έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε παραβατικό άσυλο».
Αναφερόμενος μάλιστα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι «η ίδια η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε διαγωνισμό ρίψης μολότοφ».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό την υπογράφει ο ίδιος, όμως άτυπα τη συνυπογράφουν 1.500 φοιτητές που έχουν στείλει σχετική επιστολή με θέμα τη βία στα πανεπιστήμια, αλλά και οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, 415 καθηγητές του ΑΠΘ, και 93 καθηγητές της Νομικής. Επίσης έκανε αναφορά στις συγκλήτους του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 
«Τα πανεπιστήμιά μας από κυψέλες ελεύθερης σκέψης έχουν μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα ο μόνος χώρος όπου δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για φοιτητές που κυκλοφορούν «με σκυφτό το κεφάλι από τον φόβο μέσα στα πανεπιστήμια».
«Με ποιους είστε; Είστε με τους καθηγητές, με τους φοιτητές ή με τους τραμπούκους και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε με τη νομιμότητα, με την κανονικότητα».
«Εάν σήμερα ένας πολίτης φωνάξει "βοήθεια" εντός του πανεπιστημίου, ο αστυνομικός πρέπει να ρωτήσει "είναι πλημμέλημα; Γιατί αν είναι δεν μπορώ να παρέμβω"», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με κυβέρνηση του κόμματός του, το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί.
«Με τη ΝΔ τα ανώτατα ιδρύματα θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών και κάθε λογής τραμπούκους.  Δεν θα υπάρξει χώρος για κατάληψη από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Όσοι σήμερα ασχημονούν στα πανεπιστήμια θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...