Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

«Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» τονίζει ο αρχηγός ΓΕΝ

Φρεγάτα

«Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» τονίζει ο αρχηγός ΓΕΝ

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σαφείς προειδοποιήσεις προς τη γειτονική Τουρκία έστειλε ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Σχεδόν 2.000 μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων το 2017.
«Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» δήλωσε ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Νικόλαος Τσούνης, επικρίνοντας την τουρκική προκλητικότητα στη θάλασσα του Αιγαίου.
Κατά τη διάρκεια σημερινών του δηλώσεων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) έστειλε αυστηρό μήνυμα στη γειτονική χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα».
«Ο ελληνικός στόλος είναι σε διαρκή ετοιμότητα, για να ανταποκριθεί στην αποστολή του» έσπευσε να προσθέσει, προτού επισημάνει με νόημα ότι «κάθε βράδυ, γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο».
Ο ίδιος, μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων, ενώ το 2009 ανέρχονταν σε μόλις 90, το 2017 άγγιξαν περίπου τις 2.000. Την ίδια ώρα, από την αρχή του έτους έως τον Οκτώβριο, αριθμούσαν σε 1.249.
Όσον αφορά την ημερήσια επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού, το 46% αφορά εθνικές δραστηριότητες, το 25% επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% δράσεις υπέρ τρίτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...