Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Άνοιξε το στενό του Κερτς μετά την ουκρανική παραβίαση των συνόρων

Αστυνομικοί στο πορθμείο της πόλης Κερτς στην Κριμαία (αρχείο)

Άνοιξε το στενό του Κερτς μετά την ουκρανική παραβίαση των συνόρων

© Sputnik / Alexandr Polegenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Το στενό του Κερτς είναι πλέον ανοιχτό, σύμφωνα με σχετική δήλωση του γενικού διευθυντή της Εταιρείας Κριμαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων, Αλεξέι Βολκόφ, μετά το περιστατικό που συνέβη μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων.
Το πέρασμα από το στενό του Κερτς, το οποίο συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Αζόφ και το ποίοι είχε κλείσει για λόγους ασφαλείες στις 25 Νοεμβρίου, επανήλθε σε λειτουργία στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας Κριμαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων, Αλεξέι Βολκόφ.
«Το πέρασμα μέσα από το στενό του Κερτς είναι ανοιχτό», δήλωσε ο Βολκόφ.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καράσιν, το περιστατικό στο στενό του Κερτς ήταν ουκρανική πρόκληση, ενώ σημείωσε ότι ο χρόνος, η τοποθεσία και η μορφή της ήταν προσχεδιασμένα. Χθες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της FSB, Αντόν Λοζοβόι, τα κατασχεμένα πλοία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κερτς και τρεις ελαφρά τραυματισμένοι ουκρανοί στρατιώτες έλαβαν ιατρική βοήθεια.
Είχε προηγηθεί περιστατικό όπου τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού, παραβιάζοντας τα άρθρα 19 και 21 της Συνόδου του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, πέρασαν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, εισήλθαν στην προσωρινά κλειστή περιοχή των ρωσικών χωρικών υδάτων και κινήθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB.Ενσωματωμένο βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

  Βραζιλία: Στις 70.000 οι εκτοπισμένοι - Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Newsroom  Ανανεώθηκε:  Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 11:...